Egyetemkezdési programsorozat elsőéveseinknek

2021.08.03.
Egyetemkezdési programsorozat elsőéveseinknek

Nagy mérföldkőhöz érkeztek a Gólyáink, hiszen lezárult egy korszak és kezdetét veszi egy új, életük legszebb, legkalandosabb évei. Jövőbemutató, innovatív szakmát választottatok, amelyhez néha göröngyös út vezet, de a tanulás és a kitartás meghozza a gyümölcsét, megéri az erőfeszítés.  Kiváló szaktudás, gyakorlatorientált képzés, pezsgő hallgatói élet, támogató környezet várja a Gólyáinkat. Legyetek aktív tagjai Karunk közösségének, kapcsolódjatok be programjainkba, rendezvényeinkbe, éljetek a lehetőségekkel. Összeszedtük az egyetemre való bekerülést követően fontos információkat, időpontokat, eseményeket:


Csatlakozz az alábbi felületeinkhez 
  • A Kar hivatalos honlapjáról sok hasznos és átfogó naprakész információt, hírt, eseményt, felhívást találhattok. Az oldal számos kérdésetekre nyújt információt legyen szó pályázatról, kutatásról, aktuális hírről. Kérjük pár naponta nézzetek rá, mentsétek el a hasznos tartalmak közé: https://www.inf.elte.hu
  • Kar hivatalos facebook oldala – A legfrissebb híreket, nyereményjátékokat, rendezvényeket, eseményeket, eredményeket  a facebook oldalunkon találjátok meg. Csatlakozz Te is aktív, hivatalos egyetemi Facebook oldalunkhoz még ma, hogy elsőként értesülj a legfrissebbekről. https://www.facebook.com/ELTEik 
  • A Kar hivatalos Instagram oldala – Képeket, fotókat találhattok a egyetemi, hallgatói életről, de a legfontosabb felhívások ide is kikerülnek. Erre a felületre várjuk év közben az általatok készített, a karunk életével kapcsolatos képeket! A képet rövid szöveggel a molnarszilvia@inf.elte.hu e-mail címre várjuk! https://www.instagram.com/elte_ik/ 

EGYETEMKEZDÉSI PROGRAMSOROZAT ELSŐÉVESEINKNEK 

► 2021. július 22 - Felvételi eredményhirdetés, Pont Ott Party: idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem a házigazdája a Pont Ott Party elnevezésű felvételi ponthatárváró rendezvénynek. Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus

► 2021. július 23. Elsőéves kollégiumi felvételi eljárás kezdete: kollégiumaink Budapesten és Szombathelyen egyaránt várják az elsőévesek jelentkezését.

► 2021. augusztus 5 - szeptember 5. Regisztráció a Neptun rendszerben

► 2021. augusztus 5-15. Szintfelmérő tesztek A budapesti Programtervező informatikus BSc és Felsőoktatási szakképzés fix csoportjaiba sorolás alapja a szintfelmérő teszten elért eredmény.

► 2021. augusztus 20. Eddig jelentkezhet a Neumann János Tehetséggondozó Körbe

► 2021. augusztus 22 - 27. Gólyatábor  Az ELTE IK HÖK a hagyományokhoz híven idén is Gólyatáborral indítja a félévet, ahova 240 fő jelentkezését várja. A rendezvény helyszíne még titkos, de hamarosan mindenre fény derül. Garantáltan feledhetetlen, életre szóló élményekkel fogtok gazdagodni, itt ízelítőt kaptok abból, milyen is IK-snak lenni! A gólyatábor részleteiről a felvételi eredmények kihirdetése után közvetlenül értesülni fogtok. A részvételi díj, mely tartalmazza a szállás, étkezés és a szórakoztató programokon való részvételt várhatóan 31.000 Ft*. A táborban való részvétel csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.  A Gólyatábor honlapja: http://gt.ikhok.elte.hu*A részvételi díj változtatásának jogát a Szervezők fenntartják. 

A Hallgatói Önkormányzat honlapján mindig naprakész közéleti és érdekképviseleti híreket olvashattok, legyen szó a szociális támogatás elindulásáról, animátor- és mentorképzésről, választásokról. Facebook és Instagram oldalainkon mindezek mellett az aktuális programokról, szakmai lehetőségekről, karokon átívelő eseményekről is friss bejegyzésekkel találkozhattok. https://ikhok.elte.hu/https://www.facebook.com/elteikhok/

► Gólyaprogramok

  • 2021. augusztus 30. - Társas est, helyszín: Lágymányosi Campus
  • 2021. szeptember 1. - Normafai sütögetés
  • 2021. szeptember 6 - 19. - Budapesti kincskeresés (Budapest főbb nevezetességeit ismerhetitek meg, a legügyesebbek IK-s nyereményeket is kaphatnak)
  • 2021. szeptember 9. - Kocsmatúra és Szemeszternyitó buli 
  • 2021. szeptember 25. – Programozóavató (A Gólyahét záró rendezvénye, nem csak programtervező informatikus hallgatóknak. A legügyesebbek nyereményben részesülnek.)

► 2021. augusztus - Kollégiumi beköltözés: A kollégiumi férőhely igénylése utáni döntés várhatóan 2021. augusztus 20-ig születik meg, a jelentkezők NEPTUN-üzenetben értesülnek a felvételi eljárás eredményéről. Az elsőéves IK-s hallgatók beköltözése a tréningekhez lesz igazítva, a pontos információk e-mailben érkeznek.

► 2021. augusztus 25 - 31. Beiratkozás: Az első éves hallgatók beiratkozása várhatóan 2021. augusztus 25-31. közt lesz, a gólyatábori részvétel figyelembevételével. A hallgatókat 10-15 percenként beosztva, időpontra hívjuk be. Az időpontról, a helyszínről és a szükséges okmányokról augusztus 15-ig küldünk részletes tájékoztatót a hallgatóknak. Az időpontok változhatnak a vírushelyzet alakulásától függően. A beiratkozás során maszk és kesztyű viselése kötelező! A budapesti beiratkozással kapcsolatos aktuális információk itt érhetők elA szombathelyi képzési helyszínre felvételt nyert hallgatóknak szóló információk (tanévkezdés, beiratkozás, kollégium, Gólyahét stb.) az ELTE SEK honlapján a "Gólyáknak" menüpontban találhatóak. 

► 2021. augusztus 31 - szeptember 3.: Kötelező tréning: Az Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus a nappali Programtervező informatikus BSc, Gépész BSc számára kötelező kurzus, az informatika tanárszakos gólyák számára választható kurzus, a Pályaszocializáció és tanulásmódszertan a Programtervező informatikus-fejlesztő felsőoktatási szakképzés gólyái számára kötelező kurzus. Ezen kurzusok részeként tréninget szervezünk, az alkalmakat képzett trénerek és oktatók tartják. A tréningen való részvétel nélkül a kurzus nem teljesíthető. Kötelező tréning időpontok.

► 2021. szeptember 3. Tanévnyitó 

► 2021. szeptember 6. Első tanítási nap 

► 2021. október 25 - 30. Őszi szünet 

► 2021. december 11. Utolsó tanítási nap 

► 2021. december 13 - 2022. január 29. Vizsgaidőszak 

 

Gólyatábor

Gólyatábor

0

/

0

0

/

0