DTK kurzusok elsőéveseknek - fókuszban a soft skillek

DTK kurzusok elsőéveseknek - fókuszban a soft skillek

A TRÉNINGEK IDŐBEOSZTÁSA 
 

BUDAPESTI CAMPUS 

Tréningalkalmak a programtervező informatikus BSc képzésben részt vevő hallgatóknak 

Tréningalkalmak a programtervező informatikus (fejlesztő) felsőoktatási szakképzésben (FSZ) részt vevő hallgatóknak 

Tréningalkalmak az informatika tanár szakos hallgatóknak 

TRÉNINGALKALMAK A SZOMBATHELYI CAMPUSON 

A különböző képzésekhez tartozó alapozó kurzusaink, és azok tartalmi elemei: 

Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus - programtervező informatikus BSc (Budapest, Szombathely), gépészmérnők BSc (Szombathely) képzéseken minden elsőéves hallgató számára kötelező tárgy és informatika tanárképzésen választható tárgy: 

  • 30 órás tréning (regisztrációs hét 3 nap + 3 péntek délutáni alkalom a szorgalmi időszakban), ahol a tanulásmódszertani és életvezetési készségek csoportos fejlesztése történik. 

  • heti rendszerességű csoportóra a szorgalmi időszakban, ahol egy egyetemi oktató és egy felsőbb éves senior hallgató segít integrálódni a középiskolát felváltó egyetemi környezetbe. (Csak a BSc-s és tanárszakos hallgatók számára) 

Pályaszocializáció és tanulásmódszertan - programtervező informatikus (fejlesztő) felsőoktatási szakképzésen (Budapest, Szombathely): 

  • tréning (regisztrációs hét 3 nap + 3 péntek délutáni alkalom a szorgalmi időszakban) 

Az ELTE Informatikai Karán elsődleges szempont a hallgatói jóllét és a sikeres hallgatói előmenetel. Ennek érdekében minden, tanulmányait nappali munkarenden megkezdő elsőéves programtervező informatikus (BSc és FSZ szinten) és gépészmérnök hallgató számára egy egyetemi alapozó kurzussal indulnak tanulmányai. 

A kurzus célja a hallgatók, azaz a Ti felkészülésetek az egyetemi élet kihívásaira az önálló tanulási készségek, problémamegoldó gondolkodásmód, valamint tanulási motiváció fejlesztésén keresztül. A kurzus során megismerkedtek saját tanulási attitűdjeitekkel, hatékony tanulási módszereket sajátítotok el a sikeres tanulmányok elvégzéséhez. További cél, hogy kiépítsük a saját motivációs háttereteket, személyes érdekeltségeteket a programozói pálya irányába. Mindezt könnyed tréning formájában, melyen megismerkedtek és összekovácsolódtok csoporttársaitokkal is. 

A kurzust az ELTE IK Diáktámogató Központja szervezi, a megvalósulásában részt vesznek a karon oktató tanárok, mint mentoroktatók, felsőbbéves hallgatók, mint senior hallgatók, a kurzus részét képező tréningen pedig külsős pszichológusok, mint trénerek. 

A kurzus keretében interaktív csoportos alkalmakon vehetsz részt, hallgatótársaiddal együtt betekintést nyerhetsz az egyetemi követelmények mellett azokba a módszerekbe (pl. időgazdálkodás, stresszkezelés, tanulásmódszertan), melyek már sok hallgató életét tették könnyebben menedzselhetővé az egyetemen. 


A tréningről írták: 

„Tetszett, hogy kialakult egy csapat a többiekkel, akik között nem érzem magam idegennek.” 

„Megtanultam, hogy tanuljak, hogyan motiváljam magam a tanuláshoz, hogyan kezeljem a kudarcokat, együttműködést más emberekkel, minden része tetszett.” 

„Tanultam önmagamról, a csoporttársaimról, az egyetemi életről, tetszettek a játékok, feladatok, kihívások, sokat változtam a tréning során.” 

„Elgondolkodtató témák voltak, a jövőben tudok rájuk építeni, megtanultam nagyjából  beosztani az időmet, a trénerünk hozzáállása, viszonyulása, együttműködése is jól esett.” 

„A stresszkezelésről szóló blokk nagyon hasznos volt számomra, jónak tartom, hogy játékos, de mégis elgondolkodtató feladatokkal egymást segítő gólyacsoportokat alakítanak ki.” 

„Könnyebb a tréningen ismerkedni a csoporttagokkal, nehezebb lenne, ha nem lett volna a tréning, és nem ismernénk egymást, nem tudnánk kitől segítséget kérni.” 

„Csapatmunkával kapcsolatban sok dolgot tanultam. Kifejezetten tetszett, hogy kortárs segítők is voltak órákon.” 

Minden kedves Elsőéves Hallgatónk számára élményekben gazdag és sikeres egyetemi éveket kívánunk! 

dtk.elte.hu 
https://www.facebook.com/diaktanacsado 

 

DTK kurzusai elsőéveseknek

DTK kurzusai elsőéveseknek

0

/

0

0

/

0