DTK kurzusai elsőéveseknek

DTK kurzusok elsőéveseknek - fókuszban a soft skillek

DTK kurzusok elsőéveseknek - fókuszban a soft skillek

Kedves Hallgatónk, gratulálunk a sikeres felvételidhez! A Diáktámogató Központ (DTK, dtk.elte.hu) olyan oktatókból és pszichológusokból álló munkacsoport, aminek célja, hogy segítsen Neked az egyetemen történő beilleszkedés, eligazodás mellett, személyes fejlődésedben és képességeid kibontakoztatásában. 

Először a regisztrációs héten találkozhatsz velünk, az Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus ill. a Pályaszocializáció és tanulásmódszertan kurzusunk keretében (részletesebben lejjebb találsz róluk információkat). Az új tanárok, újfajta feladatok, a megnövekedett mennyiségű információ befogadása és gyakorlatban való alkalmazása új képességeket is vár tőled. A kurzuson hallgatótársaiddal együtt betekintést nyerhetsz az egyetemi követelmények mellett azokba a módszerekbe (pl. időgazdálkodás, stresszkezelés, tanulásmódszertan), melyek már sok hallgató életét tették könnyebben menedzselhetővé. 

A fenti kurzusokhoz tartozó tréninget követően senior hallgatók és mentor oktatók segítik majd a mindennapi hallgatói életben való eligazodásod heti 45 perces órákon és közösségformáló élményekben is részed lehet. Ezen kívül, ha túljutottál a nehezén, akkor felsőbbévesként, a diáktanácsadók által vezetett képzés után, te is könnyebbé teheted majd a leendő gólyák életét seniorként.

Ha ezen kívül szükséged lenne ránk egyetemi éveid alatt, bármely életterületeden felmerült kérdésben, mi szívesen állunk rendelkezésedre egyéni pszichológiai tanácsadás keretében. A Diáktanácsadás egy olyan szolgáltatás, ami minden Informatikai Karhoz tartozó hallgató számára ingyenesen elérhető, a szolgáltatást a DTK pszichológusai nyújtják. Közös munkánk során új nézőpontokat kaphatsz ahhoz, hogy sikeresebb és kiegyensúlyozottabb tudj lenni, eredményesebb a tanulmányaidban, elégedettebb az egyetemi életedben. Bejelentkezéshez írj nekünk egy emailt a diaktanacsadas@inf.elte.hu -ra (ha Szombathelyen tanulsz, a savariatanacsado@inf.elte.hu-ra) és időpont-egyeztetés után találkozhatunk. 

Ezen túl a hallgatói közösségi és szakmai élet működését is igyekszünk támogatni. Segítjük a kortárs segítők és a már említett seniorok munkáját, tartunk pszichológiai témájú előadásokat és szabadon választható kurzusokat. Ezekről a facebook oldalunkon (ELTE IK Diáktanácsadó), honlapunkon (dtk.elte.hu) és a kari plakátokon találsz információt. Ezen kívül a karon tanuló külföldi hallgatóknak is hasonló szolgáltatásokat nyújtunk, például klubokon keresztül, ahol Te is találkozhatsz velük. 

Ha Te is szívesen kezdeményeznél egy programot, projektet, keress minket bátran az ötleteiddel! 

Szeretettel várunk az egyetemen. Sok sikert kívánunk! 


A TRÉNINGALKALMAK BEOSZTÁSA


 

Tréningalkalmak a programtervező informatikus BSc nappali és FSZ képzésben részt vevő hallgatóknak 

 

TRÉNINGALKALMAK A PROGRAMTERVEZŐ INFORMATIKUS BSC ESTI TAGOZAT HALLGATÓINAK (SZABADON VÁLASZTHATÓ KURZUS)

TRÉNINGALKALMAK AZ INFORMATIKA TANÁR SZAKOS HALLGATÓKNAK (SZABADON VÁLASZTHATÓ KURZUS)
TRÉNINGALKALMAK SZOMBATHELYI HALLGATÓKNAK

 

A különböző képzésekhez tartozó alapozó kurzusaink, és azok tartalmi elemei: 

Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus - programtervező informatikus BSc nappali (Budapest, Szombathely), gépészmérnők BSc (Szombathely) képzéseken minden elsőéves hallgató számára kötelező tárgy és informatika tanárképzésen szabadon választható tárgy, mely Pályaszocializáció és tanulásmódszertan néven, hasonló tematikával szerepel a programtervező informatikus (fejlesztő) felsőoktatási szakképzésen (Budapest, Szombathely) kötelező tárgyként: 

  • 30 órás tréning (BSc és FSZ képzésen regisztrációs hét 3 nap + 3 péntek délutáni alkalom a szorgalmi időszakban, tanárképzésen 4 regisztrációs heti nap), ahol a tanulásmódszertani és életvezetési készségek csoportos fejlesztése történik. 

  • heti rendszerességű csoportóra a szorgalmi időszakban, ahol egy egyetemi oktató és egy felsőbb éves senior hallgató segít integrálódni a középiskolát felváltó egyetemi környezetbe. (Csak a BSc-s és tanárszakos hallgatók számára) 

Pályaszocializáció és karriermenedzsment - programtervező informatikus BSc esti képzésen (Budapest) szabadon választható tárgy:

  • tréning (regisztrációs hét 2 este + októberben 2 este) 

Az ELTE Informatikai Karán elsődleges szempont a hallgatói jóllét és a sikeres hallgatói előmenetel. Ennek érdekében minden, tanulmányait nappali munkarenden megkezdő elsőéves programtervező informatikus (BSc és FSZ szinten) és gépészmérnök hallgató számára egy egyetemi alapozó kurzussal indulnak tanulmányai. A kurzus tanárképzésen és a programtervező informatikus BSc esti képzésen szabadon választható tárgyként felvehető az első félévben.

A kurzus célja a hallgatók, azaz a Ti felkészülésetek az egyetemi élet kihívásaira az önálló tanulási készségek, problémamegoldó gondolkodásmód, valamint tanulási motiváció fejlesztésén keresztül. A kurzus során megismerkedtek saját tanulási attitűdjeitekkel, hatékony tanulási módszereket sajátítotok el a sikeres tanulmányok elvégzéséhez. További cél, hogy kiépítsük a saját motivációs háttereteket, személyes érdekeltségeteket a programozói pálya irányába. Mindezt könnyed tréning formájában, melyen megismerkedtek és összekovácsolódtok csoporttársaitokkal is. 

A kurzust az ELTE IK Diáktámogató Központja szervezi, a megvalósulásában részt vesznek a karon oktató tanárok, mint mentoroktatók, felsőbbéves hallgatók, mint senior hallgatók, a kurzus részét képező tréningen pedig külsős pszichológusok, mint trénerek. 

A kurzus keretében interaktív csoportos alkalmakon vehetsz részt, hallgatótársaiddal együtt betekintést nyerhetsz az egyetemi követelmények mellett azokba a módszerekbe (pl. időgazdálkodás, stresszkezelés, tanulásmódszertan), melyek már sok hallgató életét tették könnyebben menedzselhetővé az egyetemen. 


A tréningről írták: 

„Tetszett, hogy kialakult egy csapat a többiekkel, akik között nem érzem magam idegennek.” 

„Megtanultam, hogy tanuljak, hogyan motiváljam magam a tanuláshoz, hogyan kezeljem a kudarcokat, együttműködést más emberekkel, minden része tetszett.” 

„Tanultam önmagamról, a csoporttársaimról, az egyetemi életről, tetszettek a játékok, feladatok, kihívások, sokat változtam a tréning során.” 

„Elgondolkodtató témák voltak, a jövőben tudok rájuk építeni, megtanultam nagyjából  beosztani az időmet, a trénerünk hozzáállása, viszonyulása, együttműködése is jól esett.” 

„A stresszkezelésről szóló blokk nagyon hasznos volt számomra, jónak tartom, hogy játékos, de mégis elgondolkodtató feladatokkal egymást segítő gólyacsoportokat alakítanak ki.” 

„Könnyebb a tréningen ismerkedni a csoporttagokkal, nehezebb lenne, ha nem lett volna a tréning, és nem ismernénk egymást, nem tudnánk kitől segítséget kérni.” 

„Csapatmunkával kapcsolatban sok dolgot tanultam. Kifejezetten tetszett, hogy kortárs segítők is voltak órákon.” 

Minden kedves Elsőéves Hallgatónk számára élményekben gazdag és sikeres egyetemi éveket kívánunk! 

dtk.elte.hu  https://www.facebook.com/diaktanacsado 

DTK kurzusai elsőéveseknek

DTK kurzusai elsőéveseknek

0

/

0

0

/

0