Első lépések

Első lépések

Lépjen be a Neptunba!

A Neptun az egyetem Egységes Tanulmányi Rendszere, ahol a tanulmányaik során a legtöbb információs, adminisztrációs, oktatási és pénzügyi ügyntézés zajlik majd (értesítések, jelentkezések, be- és kifizetések stb.).

Neptun-azonosítóját e-mailben kapja meg. Ha a kódot nem kapta meg, vegye fel a kapcsolatot a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda munkatársaival!

A Neptunban tud regisztrálni a 2020/2021-es őszi félévre (Ügyintézés menü / Beiratkozás, Bejelentkezés menüpont), valamint később a tanulmányi és egyéb adminisztratív ügyeit is ezen a felületen intézheti.

Frissítse személyes adatait (TAJ-szám, adóazonosító jel) a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül, hogy a kinyomtatott beiratkozási lapon már hiánytalanul szerepeljenek.

A beiratkozási lapot hozza magával beiratkozáskor. A képzés feltételeinek vállalásáról szóló nyilatkozatot hallgatói nyilatkozatot is a beiratkozáskor kell aláírni. Amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az állami ösztöndíjas képzésben való részvétel feltételeinek vállalásáról szóló nyilatkozat helyett ún. képzési szerződést kell kötnie az Egyetemmel, amelyet szintén a beiratkozáskor kap kézhez.


A budapesti székhelyű képzésekre felvételt nyert hallgatók beiratkozásáról

Az első éves hallgatókat 15 percenként beosztva, időpontra hívjuk be. Az időpontról, a helyszínről és a szükséges okmányokról augusztus 15-ig küldünk részletes tájékoztatót a hallgatóknak. Az időpontok változhatnak a vírushelyzet alakulásától függően.

A beiratkozás során maszk és kesztyű viselése kötelező!

  • 2020. augusztus 24 - 31. Programtervező informatikus BSc nappali munkarend,
  • 2020. augusztus 31. Műszaki menedzser BSc képzés, Programtervező informatikus BSc nappali munkarend (pótfelvételi eljárás keretében felvett hallgatóknak)
  • 2020. szeptember 1. Osztatlan és rövid ciklusú tanárképzés, Programtervező informatikus (fejlesztő), 
  • 2020. szeptember 1-4. Programtervező informatikus BSc esti munkarend, Programtervező informatikus mesterképzés (nappali és esti munkarend), Autonómrendszer-informatikus mesterképzés, Térképész mesterképzés.

A szombathelyi képzési helyszínre felvételt nyert hallgatóknak szóló információk (tanévkezdés, beiratkozás, kollégium, Gólyahét stb.) az ELTE SEK honlapján a "Gólyáknak" menpüpontban találhatóak.