Gólyáknak

Gólyáknak

Dékáni köszöntő

Dékáni köszöntő
Az ELTE Informatikai Kar vezetése nevében nagy szeretettel köszöntöm Önöket!

Sikeres felvételükkel az ország egyik legrangosabb egyetemének lesznek a hallgatói, amihez szívből gratulálok! Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Kiemelkedik a hazai és a nemzetközi felsőoktatási intézmények közül, diplomáját értékesnek és magas presztízsűnek ítéli meg a munkaerőpiac.

Akik figyelemmel kísérték a felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárait, láthatták, hogy az ELTE Informatikai Karra magas pontszámokkal lehetett bejutni, így méltán lehetnek büszkék Magukra.

Nagy mérföldkő ez az Önök életében, hiszen lezárult egy korszak és kezdetét veszi egy új, életük legszebb, legkalandosabb évei előtt állnak. Jövőbemutató, innovatív szakmát választottak, amelyhez néha göröngyös út vezet, de a tanulás és a kitartás meghozza a gyümölcsét, megéri az erőfeszítés. 

Kiváló szaktudás, gyakorlatorientált képzés, pezsgő hallgatói élet, támogató környezet várja a Gólyáinkat. Legyenek aktív tagjai Karunk közösségének, kapcsolódjanak be programjainkba, rendezvényeinkbe, éljenek a lehetőségekkel, előadásokon és azokon kívül, a tudományos diákkörökben, az egyetemi kulturális- és sportéletben egyaránt!

A Kar segítséget nyújt hallgatóinak a tanulmányok terén is, ezért Önök kisebb csoportokban, tanulókörökbe szervezve fogják tanulmányaikat megkezdeni.  Használják ki az ebben rejlő lehetőséget, segítsék egymást, és vegyék igénybe azt a támogatást, amelyet tanulókör vezető oktatójuk és a senior hallgatók az első napoktól kezdve nyújtani tudnak Önöknek. Arra törekszünk, hogy olyan hallgatói közösség alakuljon ki, ahol érték a tanulás, ahol fontos a tudás. Ez a közösség olyan megtartó erő, amely nem csupán a tanulmányok idején segíti a hallgatóinkat, de szoros kötelékként támogatja Önöket később a pályájukon is.

Végezetül azt kívánom, hogy érezzék jól Magukat, előbb Gólyaként, később egyetemi Hallgatóként! Egyetemi tanulmányaikhoz sok sikert kívánok!

Horváth Zoltán

dékán