Gólyáknak

Gólyáknak

Dékáni köszöntő

Dékáni köszöntő
Az ELTE Informatikai Kar vezetése nevében nagy szeretettel köszöntöm Önöket!

Sikeres felvételükkel az ország egyik legrangosabb egyetemének lesznek a hallgatói, amihez szívből gratulálok! Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Kiemelkedik a hazai és a nemzetközi felsőoktatási intézmények közül, diplomáját értékesnek és magas presztízsűnek ítéli meg a munkaerőpiac.

Karunk idén is őrzi országos vezető szerepét a hazai programtervező informatikus képzésben. Ez hallgatóinkkal közös érdemünk, hiszen egyik alapját az Önök kiváló teljesítménye jelenti: az idei felvételi eljárásban gólyáink átlagpontszáma 451 pont volt (411 pontos felvételi ponthatár mellett) a PTI alapképzésben, mely karunk legnépszerűbb és legnagyobb szakja. A programtervező informatikus képzésben országosan a legmagasabb (évek óta folyamatosan növekvő) felvételi pontszám egyik fő garanciáját jelenti annak, hogy az ELTE programtervező informatikus diplomája az egyik legértékesebb informatikus-diploma a munkaerőpiacon.  

Nagy mérföldkő ez az Önök életében, hiszen lezárult egy korszak és kezdetét veszi egy új, életük legszebb, legkalandosabb évei előtt állnak. Jövőbemutató, innovatív szakmát választottak, amelyhez néha göröngyös út vezet, de a tanulás és a kitartás meghozza a gyümölcsét, megéri az erőfeszítés. 

Kiváló szaktudás, gyakorlatorientált képzés, pezsgő hallgatói élet, támogató környezet várja a Gólyáinkat. Legyenek aktív tagjai Karunk közösségének, kapcsolódjanak be programjainkba, rendezvényeinkbe, éljenek a lehetőségekkel, előadásokon és azokon kívül, a tudományos diákkörökben, az egyetemi kulturális- és sportéletben egyaránt!

A Kar segítséget nyújt hallgatóinak a tanulmányok terén is, ezért Önök kisebb csoportokban, tanulókörökbe szervezve fogják tanulmányaikat megkezdeni.  Használják ki az ebben rejlő lehetőséget, segítsék egymást, és vegyék igénybe azt a támogatást, amelyet tanulókör vezető oktatójuk és a senior hallgatók az első napoktól kezdve nyújtani tudnak Önöknek. Arra törekszünk, hogy olyan hallgatói közösség alakuljon ki, ahol érték a tanulás, ahol fontos a tudás. Ez a közösség olyan megtartó erő, amely nem csupán a tanulmányok idején segíti a hallgatóinkat, de szoros kötelékként támogatja Önöket később a pályájukon is.

Végezetül azt kívánom, hogy érezzék jól Magukat, előbb Gólyaként, később egyetemi Hallgatóként! Egyetemi tanulmányaikhoz sok sikert kívánok!

Horváth Zoltán

dékán