Tájékoztató a kollégiumokról és a felvételi menetéről

Tájékoztató a kollégiumokról és a felvételi menetéről

Az ELTE számos kollégiummal rendelkezik, így a férőhelyekkel nincs probléma. Érdemes végigböngészni a kollégiumok honlapjait, hol milyen szolgáltatások, sportolási lehetőségek várják a hallgatókat.

Jelentkezés határideje: augusztus 9. 18:00

Hiánypótlási időszak: augusztus 12. 12:00 – augusztus 16. 18:00

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Damjanich utcai Kollégium

Nándorfejérvári úti Kollégium

Nagytétényi úti Kollégium

Kerekes Kollégium

Kőrösi Csoma Sándor Kollégium

Vezér úti Kollégium

Szakkollégiumok

Bolyai Kollégium

Eötvös József Collegium

A kollégiumi jelentkezés a Neptunban történik az Ügyintézés -> Kollégiumi jelentkezés menüpont alatt. A jelentkezés folyamatáról a www.kolhok.elte.hu/neptun-kitoltes oldalon találnak ábrákkal illusztrált bővebb anyagot.

A jelentkezés során először egy preferenciasorrendet kell megadniuk azon kollégiumok megjelölésével, amelyekbe leginkább szeretnének bekerülni.

FONTOS: a sikeres kollégiumi felvételi csupán a férőhelyet garantálja. Mivel a lakók kollégiumi elosztása több szempont alapján kerül mérlegelésre, lehetséges, hogy olyan kollégiumba nyer felvételt, amely hátrébb szerepelt a preferencialistán.  

Ezután következik a státuszok igazolása és a dokumentumok feltöltése, amelyek alapján a felvételi pontok számításra kerülnek.

A legfontosabb igazolás a hatósági bizonyítvány az egy lakcímre bejelentett személyekről, vagy más néven az önkormányzati igazolás. Ha ez nem megfelelő, esetleg nem kerül feltöltésre, a jelentkezés nulla pontosnak minősül. Amennyiben az önkormányzat vagy kormányablak ilyen igazolást nem ad ki, szükség lesz az egy lakcímre bejelentett személyek lakcímkártyájának feltöltésére is.

Ezt követően az egy lakcímre bejelentett személyek, pl. szülők, testvérek, nagyszülők stb. státuszát kell igazolni a megfelelő módon és szempontok szerint.

A kérvényezőre vonatkozó körülmények pl. egészségkárosodás, sport, tanulmányi és közéleti tevékenység stb. igazolása is a szabályzatban meghatározott dokumentumok feltöltésével történik.

A szükséges igazolásokat, azok típusait és az azokra járó pontszámokat részletesen megtalálják az igazolásokhoz készült segédletben és a Felvételi Szabályzatban.

Segédlet az igazolásokhoz: http://kolhok.elte.hu/segedlet/

Felvételi Szabályzat: http://kolhok.elte.hu/felveteli-szabalyzat/

Kérdés esetén: http://facebook.com/groups/ 1857341717905452/

A KolHÖK csapata időközben folyamatosan vizsgálja majd a beérkező kérvényeket, és ha hibát találnak, vagy hiányzik még igazolás, arról a Neptunban küldenek értesítést.  

A hiánypótlási időszakot követően augusztus 16-án kerül meghatározásra a ponthatár, ezzel együtt pedig az, hogy ki nyert felvételt valamelyik kollégiumba. Az, hogy pontosan melyik kollégiumba nyert felvételt, illetve az erről való további információk majd csak ezt követően, várhatóan legkésőbb augusztus 21-ig kerülnek kiküldésre a felvételi határozatban.