Szakdolgozat/diplomamunka leadásának rendje

Szakdolgozat/diplomamunka leadásának rendje

A 2020/21-es tanév őszi félévétől kezdve záróvizsgára jelentkezett hallgatóknak a Neptun rendszerbe kell feltölteniük dolgozatukat. Ennek megfelelően a szakdolgozatokat és diplomamunkákat már nem kell kinyomtatott formában benyújtani.

Feltöltési határidők Informatika tanári szakos hallgatók kivételével:

2025. januári vagy későbbi záróvizsga esetén: december 1.
Határidő hosszabbításra nincs lehetőség.

2024. júniusi záróvizsga esetén: május 15.
Határidő hosszabbítás témavezetői egyeztetés után  kérhető 2024. május 29-ig késedelmi díj megfizetésével, a Neptun-ban megtalálható kérvényen (IK - Szakdolgozat/diplomamunka feltöltési határidő hosszabbítás), melynek beadási határideje: 2024. május 15.

2025. júniusi vagy későbbi záróvizsga esetén: május 1.
Határidő hosszabbításra nincs lehetőség.

Feltöltési határidők Informatika tanári szakos hallgatók részére:

 • Januári záróvizsga esetén: várhatóan 2024. november, figyelje a kiírást
 • Júniusi záróvizsga esetén: 2024. április 23., 13:59

A dolgozat formai követelményei az egyes képzésekre vonatkozó leírásokban találhatók
A dolgozatokat legyenek szívesek a belső borítóval kezdeni.

Feltöltendő dokumentumok:

A Neptunba egyetlen fájl tölthető fel pdf-ben vagy zip-formátumban, annak tartalmaznia kell a dolgozaton és programon kívül az alábbi nyomtatványokat is:

 • eredetiség nyilatkozat PTI/ARI / nagyméretű fájl esetén: eredetiség nyilatkozat PTI/ARI / eredetiség nyilatkozat MMeredetiség nyilatkozat OTAK / eredetiség nyilatkozat térképész MSc
  ha a hallgatónak nincs lehetősége az eredetiségi nyilatkozat kinyomtatására és az aláírt példány beszkennelésére, elektronikusan töltse ki és írja alá azt a neve után s. k. jelöléssel.
 • témabejelentő: elektronikus, a Neptun rendszerből letölthető 
 • amennyiben titkosított dolgozatot tölt fel:
  A Neptunban leadott Szakdolgozat/diplomamunka titkosítás kérvény elfogadása után elkészült határozat. Ez igazolja, hogy a hallgató a titkosított szakdolgozathoz szükséges hozzájárulásokat beszerezte, és a témavezető, a bírálók és a záróvizsga-bizottság tagjainak a betekintést engedélyezi. A titkosítási folyamat részleteit keresse a szakonkénti leírásokban.

Nagyméretű, kb. 200MB-nál nagyobb szakdolgozatok feltöltése esetén kérjük egy fájlba csomagolva töltse fel a Neptunba alábbi leírás szerint a témabejelentőt, a szakdolgozatot, a program forrás kódját (ami a saját munka), az eredetiség nyilatkozatot, a titkosítás iratait (ha van ilyen). A teljes szakdolgozati programot az inf-es levelezőrendszerből elérhető Onedrive-on helyezze el.
Az eredetiség nyilatkozat végén kérjük jelezze, hogy a Onedrive-on található a teljes szakdolgozati program és a bizottság elnöke számára teljes hozzáféréssel átadja az abban megadott határidőig, aki megosztással a bizottsági tagok számára is elérhetővé teszi a fájlt.
FONTOS! A feltöltési határidő a Onedrive-ra feltöltött dokumentumokra is vonatkozik (a feltöltés dátuma a Onedrive-on is látható). Későbbi dátumú módosítást nem áll módunkban elfogadni, azonos elvárások vonatkoznak azokra is, akik a Neptunba töltik fel, illetve nagy mérete miatt linken teszik elérhetővé a programot. 

Szakdolgozati dokumentum feltöltése hallgatói webes felületről:

Képes útmutató

A tanári szakos szakdolgozat benyújtásának feltétele a témavezető jóváhagyása. A hallgatónak első lépésben a „Szakdolgozat befogadási kérés” gombra kell kattintani, ennek folyamatáról itt, a leadás rendjében olvashat.

A Tanulmányok / Szakdolgozat / Szakdolgozat jelentkezés menüponton látható a hallgatónak a megfelelő képzéshez rendelt szakdolgozati sora.
A szakdolgozati/diplomamunka dokumentum feltöltéséhez a Szakdolgozat feltöltése gombbal a hallgató megadja a következő (könyvtári feldolgozáshoz szükséges adatokat):

 • Végleges cím: a szakdolgozat végleges címe.
 • Kulcsszavak: azok a szavak, kifejezések (3–5 db), amelyek alapján a dolgozat kereshető.
 • Kivonat: rövid, legfeljebb 500 karakteres leírás a dolgozat tartalmáról. 

A hallgató a fenti formai követelményeknek megfelelően feltöltheti a dolgozatát .pdf vagy .zip fájlformátumban.
Feltöltendő dokumentum elnevezése: NÉV_NEPTUNKÓD_SZAKDOLGOZAT.pdf vagy .zip
A fájl kiválasztását követően várja meg, míg a fájl teljesen feltöltődik (a felület nem jelzi, hogy várni kellene), és meg nem jelenik a feltöltött fájl neve.
Ha a feltöltést a Szakdolgozat feltöltése gomb megnyomásával már eszközölte, kérjük azt a Szakdolgozat megtekintése gomb megnyomásával ellenőrizze! Így láthatja azt, hogy minden szükséges dokumentum feltöltése sikeresen teljesült, vagy nem teljesült.
Végül mentsen a Fájlok mentése gombbal. 

Titkosított dolgozat esetén a feltöltés sornál ki kell választani a „Titkos” opciót a lenyíló menüből.

A szakdolgozati fájl a feltöltési határidőig módosítható. Ehhez először törölni kell a korábban feltöltött fájlt, ezután lehet feltölteni a javított, kiegészített dokumentumot.

A szakdolgozat/diplomamunka bírálója a Neptunon keresztül fogja majd a dolgozatot értékelni, az előzetes szakdolgozati véleményét eljuttatni a hallgatónak.

Mivel a szakdolgozati/diplomamunka folyamatok értékelési része is a Neptunban zajlik, csak a feltöltéssel biztosított az, hogy mind a témavezető/bíráló, mind pedig a záróvizsga bizottsági tagok hozzáférjenek a záróvizsgázók szakdolgozataihoz, ezért fontos, hogy aki korábban papír formában nyújtotta be a szakdolgozatát, az is feltöltse a megadott határidőig a Neptunba.