Szakdolgozat/diplomamunka leadásának rendje

A 2020/21-es tanév őszi félévétől kezdve záróvizsgára jelentkezett hallgatóknak a Neptun rendszerbe kell feltölteniük dolgozatukat. Ennek megfelelően a szakdolgozatokat és diplomamunkákat már nem kell kinyomtatott formában benyújtani.

Feltöltési határidők Informatika tanári szakos hallgatók kivételével:

Januári záróvizsga esetén: 

 • Mesterképzésre jelentkezők esetén: december 1.
  Határidő hosszabbítás témavezetői egyeztetés után kérhető december 8-ig késedelmi díj megfizetésével, a Neptun-ban megtalálható kérvényen (IK - Szakdolgozat/diplomamunka feltöltési határidő hosszabbítás), melynek beadási határideje: december 1.
 • Csak záróvizsgázók esetén: december 15.
  Határidő hosszabbítás témavezetői egyeztetés után kérhető december 29-ig késedelmi díj megfizetésével, a Neptun-ban megtalálható kérvényen (IK - Szakdolgozat/diplomamunka feltöltési határidő hosszabbítás), melynek beadási határideje: december 15.

Júniusi záróvizsga esetén:

május 15.
Határidő hosszabbítás témavezetői egyeztetés után  kérhető május 29-ig késedelmi díj megfizetésével, a Neptun-ban megtalálható kérvényen (IK - Szakdolgozat/diplomamunka feltöltési határidő hosszabbítás), melynek beadási határideje: május 15.

Feltöltési határidők Informatika tanári szakos hallgatók részére:

 • Januári záróvizsga esetén: 2021. november 25, 16:59.
 • Júniusi záróvizsga esetén: 2021. április 29, 16:59.
  2 hét határidő hosszabbítás témavezetői egyeztetés után kérhető késedelmi díj megfizetésével, a Neptunban megtalálható kérvényen IK - Szakdolgozat/diplomamunka feltöltési határidő hosszabbítás), melynek beadási határideje: 2021. november 25, 16:59

A dolgozat formai követelményei az egyes képzésekre vonatkozó leírásokban találhatók
A dolgozatokat legyenek szívesek a belső borítóval kezdeni.

Feltöltendő dokumentumok:

A Neptunba egyetlen fájl tölthető fel pdf-ben vagy zip-formátumban, annak tartalmaznia kell a dolgozaton és programon kívül az alábbi nyomtatványokat is:

 • eredetiség nyilatkozat PTI/ARI / nagyméretű fájl esetén: eredetiség nyilatkozat PTI/ARI / eredetiség nyilatkozat MMeredetiség nyilatkozat OTAK / eredetiség nyilatkozat térképész MSc
  ha a hallgatónak nincs lehetősége az eredetiségi nyilatkozat kinyomtatására és az aláírt példány beszkennelésére, elektronikusan töltse ki és írja alá azt a neve után s. k. jelöléssel.
 • témabejelentő: ez lehet elektronikus, a Neptun rendszerből letölthető vagy korábbi években papíron benyújtott. Kérjük azokat a hallgatókat, akik papíron adták le témabejelentőjüket, legyenek szívesek tanulmányi előadójuknak jelezni, hogy gondoskodhassunk a dokumentumok szkenneléséről és eljuttatásáról Önökhöz.
 • amennyiben titkosított dolgozatot tölt fel:
  A Neptunban leadott Szakdolgozat/diplomamunka titkosítás kérvény elfogadása után elkészült határozat. Ez igazolja, hogy a hallgató a titkosított szakdolgozathoz szükséges hozzájárulásokat beszerezte, és a témavezető, a bírálók és a záróvizsga-bizottság tagjainak a betekintést engedélyezi. A titkosítási folyamat részleteit keresse a szakonkénti leírásokban.

Nagyméretű, kb. 200MB-nál nagyobb szakdolgozatok feltöltése esetén kérjük egy fájlba csomagolva töltse fel a Neptunba alábbi leírás szerint a témabejelentőt, a szakdolgozatot, a program forrás kódját (ami a saját munka), az eredetiség nyilatkozatot, a titkosítás iratait (ha van ilyen). A teljes szakdolgozati programot az inf-es levelezőrendszerből elérhető Onedrive-on helyezze el.
Az eredetiség nyilatkozat végén kérjük jelezze, hogy a Onedrive-on található a teljes szakdolgozati program és a bizottság elnöke számára teljes hozzáféréssel átadja az abban megadott határidőig, aki megosztással a bizottsági tagok számára is elérhetővé teszi a fájlt.

Szakdolgozati dokumentum feltöltése hallgatói webes felületről:

A tanári szakos szakdolgozat benyújtásának feltétele a témavezető jóváhagyása. A hallgatónak első lépésben a „Szakdolgozat befogadási kérés” gombra kell kattintani, ennek folyamatáról itt, a leadás rendjében olvashat.

A Tanulmányok / Szakdolgozat / Szakdolgozat jelentkezés menüponton látható a hallgatónak a megfelelő képzéshez rendelt szakdolgozati sora.
A szakdolgozati/diplomamunka dokumentum feltöltéséhez a Szakdolgozat feltöltése gombbal a hallgató megadja a következő (könyvtári feldolgozáshoz szükséges adatokat):

 • Végleges cím: a szakdolgozat végleges címe.
 • Kulcsszavak: azok a szavak, kifejezések (3–5 db), amelyek alapján a dolgozat kereshető.
 • Kivonat: rövid, legfeljebb féloldalas leírás a dolgozat tartalmáról. 

A hallgató a fenti formai követelményeknek megfelelően feltöltheti a dolgozatát .pdf vagy .zip fájlformátumban.
Feltöltendő dokumentum elnevezése: NÉV_NEPTUNKÓD_SZAKDOLGOZAT.pdf vagy .zip
A fájl kiválasztását követően várja meg, míg a fájl teljesen feltöltődik (a felület nem jelzi, hogy várni kellene), és meg nem jelenik a feltöltött fájl neve.
Ha a feltöltést a Szakdolgozat feltöltése gomb megnyomásával már eszközölte, kérjük azt a Szakdolgozat megtekintése gomb megnyomásával ellenőrizze! Így láthatja azt, hogy minden szükséges dokumentum feltöltése sikeresen teljesült, vagy nem teljesült.
Végül mentsen a Fájlok mentése gombbal. 

Titkosított dolgozat esetén a feltöltés sornál be kell jelölni a „Titkos” jelölőnégyzetet.

A szakdolgozati fájl a feltöltési határidőig módosítható. Ehhez először törölni kell a korábban feltöltött fájlt, ezután lehet feltölteni a javított, kiegészített dokumentumot.

A szakdolgozat/diplomamunka bírálója a Neptunon keresztül fogja majd a dolgozatot értékelni, az előzetes szakdolgozati véleményét eljuttatni a hallgatónak.

Mivel a szakdolgozati/diplomamunka folyamatok értékelési része is a Neptunban zajlik, csak a feltöltéssel biztosított az, hogy mind a témavezető/bíráló, mind pedig a záróvizsga bizottsági tagok hozzáférjenek a záróvizsgázók szakdolgozataihoz, ezért fontos, hogy aki korábban papír formában nyújtotta be a szakdolgozatát, az is feltöltse a megadott határidőig a Neptunba.