ELTE Informatikai Kar Nyílt Napja

ELTE Informatikai Kar Nyílt Napja
01/26

2018. január 26.

Gömb aula - Északi épület (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.)

01/26

2018. január 26. -

Gömb aula - Északi épület (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.)


Az idei felvételi időszakban tartott kari nyílt napokon a jelentkezők megismerkedhetnek az Informatikai Kar képzési kínálatával, részt vehetnek izgalmas előadásokon, illetve a kar vezetőivel, oktatóival és hallgatóival is találkozhatnak. 
 

Az előzetes regisztráció kötelező: https://tinyurl.com/yamtkxly

Az online felületen regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A tervezett program

9:00–10:00  Regisztráció a Nyílt Napra + Vizualizációs centrum látogatásra

9:00–10:00 (Regisztrációval párhuzamosan)   

Kiállító standok bemutatója - Szemelvények, bemutatók az Informatikai Karon folyó képzésekről, kutatásokról és a hallgatói munkákból

Közvetítés a Nyílt Nappal egyidőben zajló londoni Bett Show-ról a Média-és Oktatásinformatika Tanszék oktatóitól

10:00–11:00  Megnyitó – Moderátor: Dr. Krebsz Anna

Dr. Horváth Zoltán dékán köszöntőbeszéde
Dr. Krebsz Anna oktatási dékánhelyettes: Általános tájékoztató a képzésekről: A programtervező informatikus BSc és a programtervező informatikus MSc bemutatása
Kindelmann Balázs, az ELTE IK Hallgatói Önkormányzatának elnöke köszönti a középiskolásokat (regisztrálók közt ajándékok kisorsolása)

11:00-11:30 Tarcsi Ádám előadása: A Bitcointól az Ethereumig. A kriptovaluták és a Blockchain forradalom

11:30-13:00 Kiállító standok bemutatója - Szemelvények, bemutatók az Informatikai Karon folyó képzésekről, kutatásokról és a hallgatói munkákból

ELTE T@T Kuckó – IK Könyvtár Fúziós Projekt: technológiai játszóház a tudomány fellegvárában, avagy a pingpong és az informatika rejtelmes kapcsolata

Ismerd meg, hogy néz ki egy technológiai játszóház berendezése, kialakítása és működtetése. Ízelítőt kaphatsz pár érdekes foglalkozásról, eszközről, alkalmazásról és megismerkedhetsz házőrző kutyánkkal, az EV3 robottal továbbá kipróbálhatod a programozást micro:bittel.

Átalakítottuk a könyvtárat is, ahol élményszerű lehet az ismeretszerzés! A két helyszínen használatos eszközökre hallgatóink fejlesztenek érdekes alkalmazásokat saját maguknak és másoknak is. A kuckósított könyvtárban egy rendhagyó tanulási környezettel találkozhatnak a látogatók, ahol minden kipróbálható és jut hely a relaxálásra is. A stand bemutatja a Kuckó és a Könyvtár rejtelmeit és kapcsolatát az egyetemi tanulási folyamattal.

Középiskolai osztályokat szeretettel várunk a Kuckóba előre egyeztetett időpontban (info@inf.elte.hu), hogy mélyebben megismerhessék a legfrissebb technológiákat és azt, mivel is foglalkozik valójában egy informatikus.

5G hálózatok alkalmazásai – 3D pontfelhőktől a gondolatolvasásig

Az 5G mobil hálózatok megjelenésével számos olyan alkalmazás megjelenésére számítunk, melyek eddig nem voltak lehetségesek. Az új technológia által nyújtott alacsony késleltetés és nagy sávszélesség lehetővé teszi, hogy mobil eszközeinken futó alkalmazások nagy számításigényű részét az 5G felhőben futassuk, így növelve a telefon üzemidejét és egyben a felhasználói élményt. A standon kapcsolódó alkalmazások kerülnek bemutatásra.

Tehetséggondozás, versenyfelkészítés az Informatikai karon

A kar kiemelt tehetséggondozó programjában résztvevő hallgatók bemutatják néhány eddigi munkájukat, eredményeiket. Az érdeklődő diákok megismerkedhetnek továbbá a különféle egyetemi szintű informatikai (és matematikai) versenyekkel, és az ezekre való felkészítő munkával, valamint néhány látványos problémával és azok megoldásával.

Diáktanácsadás az ELTE-n

Az egyetemi élet új és fontos szakasz minden fiatal életében, ami rengeteg lehetőséggel és kihívással van tele. Az ELTE IK Életvezetési Diáktanácsadó különböző szolgáltatásai rendelkezésre áll minden hallgató számára, annak érdekében, hogy minél sikeresebb egyetemi pályát járhasson be.

Képek matematikája – modern matematika az orvosi képek feldolgozásában

Bemutatkozik a Numerikus Analízis Tanszék

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Numerikus Analízis Tanszéken zajló kutatásokba, tudományos munkákba, valamint az oktatásban is használatos szemléltető eszközökbe. Bemutatunk néhány látványos alkalmazási területet, elkészült szoftvereket.

Bosch Magyarország

Ismerd meg az önvezető autókhoz kapcsolódó legfrissebb fejlesztéseket a Bosch Magyarország csapatával és találkozz a Star Wars BB-8 Droidjával. Ha leendő informatikusként szívesen foglalkoznál az autonóm járművek szoftvereivel, kövesd a most induló Autonómrendszer-informatikus mesterszakról szóló híradásokat a honlapunkon. 

Játék állapotgépekkel

A stand játékos formában mutatja be az ELTE egyik ipari együttműködésben megvalósuló kutatási projektjét, amely modell-alapú szoftverfejlesztéshez nyújt nyílt forráskódú fejlesztőkörnyezetet. A játék során az érdeklődők megismerkedhetnek az állapotgépekkel, amelyek a szoftverfejlesztés fontos vizuális eszközei.

Tedd fel kérdéseidet a Tanulmányi Hivatal munkatársainak-minden amit a képzésinkről tudni szeretnél

 

Milyen egy kollégista élete? – Bemutatkozik a Bolyai Szakkollégium

 

Milyen egy kollégista élete? – Bemutatkozik az Eötvös Collegium

 

Tanulj és sportolj az ELTE-n! – Bemutatkozik a BEAC

 

Informatikai Kar Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék standja

 

12:00-13:00 Vizualizációs centrum

Az ELTE Vizualizációs Centruma egy sztereoszkopikus 3D-s labor, mely azzal a céllal jött létre, hogy összefogja azoknak a fizikusoknak, matematikusoknak, informatikusoknak és más természettudósoknak a munkáját, akik a képfeldogozás, az információ-vizualizáció és a számítógépes ábrázolás területen speciális tudással rendelkeznek. A Centrum szívesen fogadja az informatikus hallgatókat. A 3D-s laborban nyitott a lehetőség az új szoftverek, alkalmazások készítésére.

Szeretnéd megismerni, hogyan működik egy háromdimenziós vetítőrendszer? Szeretnéd tudni, hogyan lehet 3D-s animációkat létrehozni? Mennyire segíti a kutatókat a 3D-s megjelenítés? Nem voltál még 3D-s moziban? Akkor ragadd meg az alkalmat és jelentkezz a programra a regisztráció ideje alatt!

Korlátozott férőhelyek miatt előzetes helyszíni regisztrációhoz kötött.

Látogatási időpontok (Látogatók száma egy turnusban: max. 20 fő):

12:00-12:30

12:30-13:00

Helyszín: Pázmány Péter sétány 1/A.  -2. szint (gyülekező a regisztrációs pultnál 10 perccel a látogatás előtt)