Töretlen az ELTE IK népszerűsége

2024.03.26.
Töretlen az ELTE IK népszerűsége
A hazai intézmények közül első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetemre szeretne bejutni a legtöbb (17.080) diák a 2024-es általános felvételi eljárásban.

Országosan közel 121 ezren nyújtottak be érvényes jelentkezést a 2024. szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, 67%-uk alapképzésre, 20%-uk mesterképzésre, 10%-uk osztatlan szakokra, 3%-uk pedig felsőoktatási szakképzésre jelentkezett. 

Az ELTE programtervező informatikus képzése az idei felvételi eljárásban ismét bizonyított, Karunk legsikeresebb képzési területét első helyen 1078 fő jelölte meg. Az informatikai képzési területen az elsőhelyes jelentkezések száma az ELTE Informatikai Karon a legmagasabb a programtervező informatikus nappali alapszakra.  

Az ELTE programtervező informatikus mesterképzése 2024-ben is a magyar egyetemek tekintetében országos listavezetőnek bizonyult. Mesterszakjainkra az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik, kiugróan megemelkedett a programtervező informatikus mesterképzésre a kereslet mind Budapesten mind Szombathelyen. Ez annak is köszönhető, hogy az utóbbi években a BSc hallgatói minőség és eredményesség is növekvő tendenciát mutat, míg a lemorzsolódás csökken. Karunk a képzési koncepciójának és az elmúlt évek folyamatos fejlesztési startégiának köszönhetően a kiváló hallgatóknak magas színvonalú képzéseket kínál a informatikai területen, ahova kizárólag magas pontszámokkal lehet bekerülni.

2024. július 10-ig van lehetőség egyszeri alkalommal változtatni a megjelölt egyetemek sorrendjén! 

Az ELTE Informatikai Kar igyekszik minél több, az informatikai területen továbbtanulni vágyó, jól teljesítő, tehetséges középiskolás diákot szeptemberben a Kar hallgatójaként fogadni. A legjobb hallgatóknak természetesen a legjobb szolgáltatások járnak: az ország legpatinásabb kutatóegyetemén a kiváló oktatáson túl közösségépítés, ipari kutatólaborok, motiváló környezet, támogatás és odafigyelés vár mindazokra, akik mellettünk teszik le a voksukat. 

Az ELTE Informatikai Kar köszönetet mond mindazoknak, akik jelentkezésükkel megtisztelték az Egyetemet, amely az új felvételizők számára is biztosítani fogja az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudás és a piacképes diploma megszerzésének lehetőségét.

A ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én hirdetik ki.