ELTE IK Nyílt Nap | 2023.10.27.

2023.09.25.
ELTE IK Nyílt Nap | 2023.10.27.
2023. október 27-én a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók részére az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napot tart. Regisztrálj még ma, gyere el, és ha Te vagy a szerencsés vidd haza a menő elektromos rollert!

Less be a kulisszák mögé! Megtudhatod milyen informatikus képzést érdemes választani, milyen nálunk a hallgatói élet, tájékozódhatsz az ösztöndíj lehetőségekről, megismerkedhetsz az oktatóinkkal, bejárhatod a Campusunkat. Az előadásainkból kiderül, hogyan járulnak hozzá a járművekben lévő rendszerek a gyors, kényelmes és biztonságos helyváltoztatáshoz, milyen technológiák szükségesek az önvezető járművek működéséhez, és fény derül arra is, hogyan változtatja meg az informatika minden területét a mesterséges intelligencia?

Regisztrálj minél előbb, nehogy lemaradj, és ha szerencséd van Tied lehet egy elektromos roller is! Minden résztvevőnk Viwa üdítőitalt kap a helyszínen. Találkozzunk október 27-én! Kezdd nálunk a karriered! 

Mikor: 2023. október 27. 8:30-14:30

Hol: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Gömb Aula

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! 

P R O G R A M


E L Ő A D Á S O K - N A G Y S Z Í N P A D


08:45 - 09:50    ÉrkezésRegisztráció

10:00 - 10:30    Bemutatkozik az ELTE Informatikai Kara                                                                   

Dr. Kozsik Tamás, dékán

10:30 - 10:45    Fókuszban a felvételi!                                                                    

Konczné Remler Tímea,  hivatalvezető

10:45 - 11:00    Az önvezető autók, intelligens robotok és ami mögöttük van

Az IK és a Bosch közös ipari tanszékén számtalan mesterséges intelligenciával támogatott megoldás jelenét és jövőjét formáljuk. Ezek közül az egyik leglátványosabb az önvezető autók és a robotika világa, ugyanakkor a mesterséges intelligencia alkalmazások mind szélesebb körű elterjesztését tűztük ki célul. Kevesen látják közvetlen közelről, hogyan dolgoznak a fejlesztők. Az ELTE hallgatói azon szerencsések közé tartoznak, akik tevékenyen részt vehetnek ezekben a fejlesztésekben. Fischl Tamás a Bosch kutató-fejlesztője bevezet minket a terület kulisszatitkaiba. Előadó: Dr. Fischl Tamás Robert Bosch Kft. akadémiai kapcsolatokért felelős munkatársa

11:00 - 11:05   ELTE IK Hallgatói Önkormányzat köszöntője

Árva Lúcia Borbála, ELTE IK HÖK elnök

11:05 - 11:20    Szünet

11:20 - 11:50    Hogyan jutunk el A-ból B-be?                    

A helyváltoztatás mindennapi életünk egyik kulcsfontosságú aspektusa. A prezentáció során áttekintjük, hogy mennyire könnyű eljutni egy helyről egy másik helyre, valamint hogyan járulnak hozzá a járművekben lévő rendszerek a gyors, kényelmes és biztonságos helyváltoztatáshoz. Megvizsgáljuk, hogy milyen funkciókra képesek ezek a rendszerek, és milyen technológiák szükségesek az önvezető járművek működéséhez. Az előadás során bemutatunk olyan megközelítéseket és technológiai megoldásokat is, amelyek már ma elérhetőek, és amelyek a jövő közlekedését alakíthatják. Gyere és ismerd meg a közlekedési rendszerek és az önvezető járművek világát! Előadó: Dr. Istenes Zoltán (ELTE IK egyetemi docense)

11:50 - 12:20    Mesterséges intelligencia alapmodellek, avagy a világ megértésének építőkövei

A mesterséges intelligencia és ezen belül is a deep learning, korunk legkiemelkedőbb eredményeit produkálja bonyolult feladatok esetén. Gondoljunk csak a ChatGPT-re, vagy akár csak az arcfelismeréses mobil feloldásra. De mitől lesz egyszerű dolga egy ilyen modellnek, hogyan látja a világot? A rövid előadás során betekintünk a mesterséges intelligencia reprezentációs alapmodelleinek világába, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, és megvizsgáljuk milyen technológiai forradalom első lépését jelképezik. Előadó: Gyöngyössy Natabara (Mesterséges Intelligencia Tanszék PhD hallgató)

12:20               Sorsolás, gazdára talál az elektromos roller és az IK ajándékcsomagok 

12:20 - 15:00   Standok látogatása

12:20 - 14:30   Campus túra  az ELTE IK HÖK vezetésével  20 fős csoportokban (20 perc) 

A túra többek között érinti a részecskegyorsítót, a Foucault ingát, teraszt, Q pontot, könyvtárat, Arénát, Lovardát. A 20 fős csoportok fél óránként folyamatosan indulása a HÖK standjától. Jelentkezzetek reggel a regiszrációs pultnál!    

13:00 - 14:00   Igazolások kiosztása (HÖK regisztrációs stand) 

Látogatható standok: IK HÖK, Tanulmányi Hivatal, Nemzetközi kapcsolatok (Erasmus, Cepus), ELTE Kollégiumi Központ, BEAC, Diáktanácsadó Központ, Műszaki menedzser, Térképész, EIT, Ipari Partnerek

A felvételi rendszer változása miatt idén kiemelt hangsúlyt kap az ELTE IK képzéseiről, pontszámítási rendszeréről való tájékoztatás nyújtása. Minden résztvevőt arra buzdítunk, hogy bátran tegye fel a kérdéseit a Tanulmányi Hivatal és a HÖK standoknál!