Programtervező informatikus alapképzési szak (BSc)

Programtervező informatikus alapképzési szak (BSc) Oktatás

Programtervező informatikus alapképzési szak (BSc) Oktatás

A programtervező informatikus alapszakon hallgatóink az informatikai feladatok megoldásához szükséges elméleti és speciális gyakorlati, alkalmazói ismereteket sajátíthatják el. Többféle nyelven és környezetben szereznek programozási tapasztalatot, megismerkednek a nagy szoftverrendszerek tervezési, fejlesztési módszereivel, az adatbázisok, operációs rendszerek, a mesterséges intelligencia, a számítógépes grafika, a webfejlesztés, a médiatechnológia területeivel. Matematikai, számítástudományi, informatikai ismereteikre építve gyorsan képesek új technológiákat önállóan is elsajátítani. Jártasságot szereznek az informatikai projektek tervezésében és megvalósításában, képesek lesznek csapatban, akár nemzetközi környezetben is a hatékony munkavégzésre.

Az ideális jelentkező érdeklődik az informatika, a programozás, a matematika iránt, szívesen használja a számítógépet, kreatív problémamegoldó, nyitott az újdonságokra, és szívesen dolgozna szakemberként nagy informatikai rendszerek fejlesztésében, üzemeltetésében, illetve szakmai irányítói feladatok ellátásában.

Végzett hallgatóink keresettek a munkaerőpiacon, és már pályakezdőként is átlag feletti fizetésre számíthatnak. Szívesen alkalmazzák őket az informatikai szoftver-, rendszer- és hálózatfejlesztés, szolgáltatások, az innovatív kutatások és az üzleti rendszerelemzői, agilis menedzseri munkakör különböző területein (integrált adatfeldolgozó-rendszerek készítése nagyvállalati és banki környezetben, elektronikus kereskedelem és elektronikus pénzforgalom lebonyolítása, távközlési problémák megoldása, hálózatok, mobiltelefonok programozása, alakfelismerés, számítógéppel támogatott tervezés, képfeldolgozás, multimédiás alkalmazások készítése, számítógépes grafika, animáció, játékok).

SZAKIRÁNYOK / SPECIALIZÁCIÓK

  • Szoftvertervező

Mivel foglalkozik? Szoftverek struktúrájának, komponenseinek tervezése, komponensek közötti interfészek specifikációja, a szoftver adatszerkezete és a futást működtető algoritmus létrehozása.

  • Szoftverfejlesztő

Mivel foglalkozik? Kisebb részben tervezési feladatok, nagyobb részben a futtatható rendszert létrehozó kód elkészítése.

  • Modellező

Mivel foglalkozik? Matematikai modellek létrehozása, melyek a szoftvertervezés alapját képezik.

  • Szoftvermérnök (Szombathelyen)

Mivel foglalkozik? A tervezési és programozási feladatok mellett mérnöki ismeretek birtokában az ipari tervezés és gyártás digitális támogatásával.

Olvasd el mivel is foglalkozik egy informatikus?

A  tantervi hálók itt érhetőek elProgramtervező informatikus BSc 2018 A, B és C specializációra kattintva a nappali képzés, míg E szakirányra kattintva az esti képzés tantervét találják. 

Programtervező Informatikus BSc felvételi rendje


ALAPKÉPZÉSRE JELENTKEZŐNEK A FELVÉTELI LAPHOZ AZ ALÁBBIAKAT KELL CSATOLNI


A jelentkezés időpontjában rendelkezésére álló, a felvételi eljárást befolyásoló dokumentumok másolatát: a pontszámításhoz szükséges eredményeket igazoló dokumentumok másolatát (pl. középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány), és a többletpontokat igazoló dokumentumokat mellékelje a jelentkezéshez.
A később megszerzett dokumentumok (pl. többletpontokat igazoló dokumentumok) másolatának beküldési határideje a felvételi tájékoztatóban vagy a www.felvi.hu oldalon található.

Az előzetes tanulmányok (kreditek) beszámítása a kreditátvitel szabályai alapján történik. A korábbi tanulmányok során megszerzett ismeretek (kreditek) beszámítását a kar Kreditátviteli Bizottsága – egyéni elbírálás alapján – dönti el.


Pontszámítás


A jelentkezőknek a szakra való felvétele a felvételi eljárás során megszerzett pontszámuk alapján történik. Az aktuális pontszámítás megtalálható a felvételi tájékoztatóban vagy a www.felvi.hu oldalon.