Múzeumok éjszakája az Egyetemi Könyvtárban

Múzeumok Éjszakája az Egyetemi Könyvtárban

2009. június 20-án délután 18 órától éjjel 2 óráig a könyvtár - a tavalyi évhez hasonlóan - megnyitja kapuit, és munkatársai kulturális programokra invitálják az érdeklődőket.

A programsorozatot a La Caffettiera Stioppéta kórus hangversenye nyitja. „A csillagok törvényei” című kiállításunk mellett a könyvtár dísztermében az érdeklődők megtekinthetik a Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából készült filmet, ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a távcsövek fejlődéséről és az Univerzum megismeréséről vendégelőadónktól, Dr. Vincze Ildikó csillagásztól, illetve a könyvtár teraszáról felhőtlen idő esetén távcsövön át figyelhetik a csillagos eget a Magyar Csillagászati Egyesület tagjainak közreműködésével.

Csak ezen az éjszakán lesz nyitva Szabó Nóra képzőművész „Az írás útja” című kiállítása.

A látogatók megismerhetik a restaurálás műhelytitkait, és bebarangolhatják az épületet. Az aulában a könyvvásári standnál kiadványainkból kedvezményes áron válogathatnak az érdeklődök, a gyerekeket pedig interaktív kézműves foglalkozás várja.

A rendezvény részletes programja a Múzeumok Éjszakája hivatalos honlapján illetve a csatolt mellékletben (.pdf) tekinthető meg.

A Múzeumok Éjszakája valamennyi helyszínén belépésre jogosító karszalagok a Könyvtár információs pultjánál hétfőtől vásárolhatók.

2017.10.20.