Meghívó a „Magyar Műszaki Értelmiség Napja” kiemelt kulturális rendezvényre - 2009. május 1.

Benkó Dixieland Band és barátainak

koncertje

a Papp László Sportarénában

2009. május 1-én, pénteken 18:00 órakor

A „Magyar Műszaki Értelmiség Napja” kiemelt kulturális rendezvénye

A Benkó Dixieland Band nagy koncertjeinek sorában most május elsején rendkívüli koncertre kerül sor. Úgy a műsorszámok összeállításában, a vendég szólisták megválasztásában és az előzenekarok kiválasztásában a különlegességre törekednek.

Meghagyva a 2008-as év Sportarénában rendezett koncertjének nagy népszerűséget kiváltó újdonságát a koncert végig táncolható lesz. A rajongók szabadon mozoghatnak a csarnokban, a büféket és a táncparkettet bármikor felkereshetik.

A koncertlátogatóknak este 23:00 óráig rendkívüli élményben lesz része. Kiváló muzsika, a büfékben hagyományosan zsíros kenyér, vörös hagyma és sör! Mint ahogyan az 1962-ben elindult a Budapesti Műszaki Egyetemen. Diákok ezrei élvezték évtizedeken át a Dixie Kocsma kötetlen hangulatát, Benkóék felszabadult előadásmódját, a humoros összekötő szövegeket. Fogalommá vált az egyetemisták között a Dixie Kocsma, melyet most Benkó Sándor a Sportarénában 8000 dixie-t kedvelő barátjának újból megrendez. Nagyméretű táncparketten táncolhatnak a ritmusos zenére, kötetlenül – bármelyik székbe is szóljon a jegyük – sétálhatnak a csarnokban, sörpultok sokasága fogja őket kiszolgálni. Természetesen ezzel a műszaki egyetemi hagyománnyal ünneplik Benkóék a Műszaki Értelmiség Napját, amely egyben a IV. Budapesti Dixieland Fesztivál is.

Ezen az estén mindenki megtalálja szórakozását. Aki a dixie muzsika szerelmese, az kiváló Benkó koncertet hall. Aki táncolni szeret, az 4 órán át táncolhat erre a ritmusos zenére. Aki a kötetlen klubéletre vágyik, az barátai társaságában egy 8000 fős, azonos zenei ízlésű közösséggel töltheti el estéjét.

A műsor a Police Big Band 40 perces hangulatkeltő zenéjével indul. Őket követi a ma már nagyon népszerű Hot Jazz Band, akik legnépszerűbb, jól táncolható számaikkal forrósítják tovább a hangulatot.

Ezután következnek Benkó Sándor és barátai. A zenekar két állandó énekese – Micheller Myrtill és Berki Tamás – új számait hozza. Az amerikai jazz kiemelkedő magyar származású vibrafonosa – Tommy Vig hangszere mellett dob show-ban is bemutatkozik. Európa legjobb harmonikása technikáját a Tico Tico számban mutatja meg. Apa és lánya – Koós János és Réka közös száma meglepetés lesz, emellett egyénileg is énekelnek. Külön élményt ígér a három kiemelkedő hegedűművész egyéni bemutatkozása, majd közös szereplésük – amire még nem volt példa.

Jöjjön, szórakozzon velünk – nem fog csalódni Benkóékban!

…………………………………………………………………………………………………

A koncerten fellép

Benkó Dixieland Band - Berki Tamás (ének) - Micheller Myrtill (ének) - Deseő Csaba (hegedű) – Mága Zoltán (hegedű) – Szabadi Vilmos (hegedű) - Koós János (ének) - Koós Réka (ének) - Orosz J. Zoltán (harmonika) - Tommy Víg (USA - vibrafon, dob) – Lázár István (trombita) – Varga Tibor (klarinét) - Hot Jazz Band - Police Big Band – Banchieri Singers - Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezényletével


A megrendelő innen letölthető!
2017.10.20.