Informatika Doktori Iskola - Felvételi információk 2009/2010

ELTE - INFORMATIKA DOKTORI ISKOLA

Felvételi információk 2009/2010

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara felvételt hirdet szervezett doktori képzésre

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán az Informatika Doktori Iskola keretében három doktori programban indítunk képzést:

  • Az Informatika alapjai és módszertana
  • Információs rendszerek
  • Numerikus és Szimbolikus számítások.

A doktoranduszok a három éves képzés (hat félév) alatt a doktori iskolában meghirdetett előadásokat látogatják, szakmai vizsgákat tesznek le, tudományos kutatómunkát végeznek, eredményeikről beszámolnak, publikációkat jelentetnek meg. Munkájukat tudományos vezető (témavezető) irányítja, aki az Informatikai Kar oktatója. Külső témavezető esetén az Informatika Doktori iskolában közreműködő, főállású oktatók közül kell konzulenst és az illetékes tanszéket kijelölni. A hat féléves képzés sikeres befejezéséről az egyetem abszolutóriumot állít ki. Ez feljogosítja a jelöltet arra, hogy doktori fokozatszerzési eljárást kezdeményezzen, doktori szigorlatot tegyen és megvédje disszertációját.

A felvétel követelményei és feltételei:

A doktori képzésre az informatika, matematika, természettudományok és villamosmérnöki területekről utolsó évfolyamos MSc képzésben résztvevő egyetemi hallgatók vagy MSc oklevéllel (egyetemi végzettséggel) rendelkező, büntetlen előéletű személyek jelentkezhetnek. Jelentkezést elfogadunk olyan végzős egyetemi hallgatóktól is, akik oklevelüket még ebben a tanévben megszerzik.

Felvételi szóbeli vizsga

A jelentkezők június végén, július elején a doktori iskola, illetve a doktori programok szervezésében felvételi beszélgetésen vesznek részt, amely során értékelik a felkészültségüket és a kutatási tervük megvalósíthatóságát.

A jelentkezés határideje

A jelentkezési lapok leadásának határideje:

2009. április 1-től 2009. május 29. 16:00 óra

A jelentkezési lapok leadásának helye:

ELTE Informatikai Kar
Tudományos és Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja
1117 Bp., Pázmány Péter sétány 1/C, 2.409-es terem

ik_tnkcs@inf.elte.hu, tel: 381-2299

A felvételivel kapcsolatos részletes információk megtekinthetők az Informatika Doktori Iskola honlapján:

www.inf.elte.hu/doktori

A Doktori Iskolába való felvételről 2009. július 31-ig a Kari Doktori Tanács dönt. A döntésről a jelentkezőket levélben értesítjük.

2017.10.20.