Teszt a felvett hallgatóknak

2020.07.30.
Teszt a felvett hallgatóknak

Az elsőéves hallgatók a Programtervező informatikus alapszakon tanulmányi eredményeik, hozott pontszámuk, középiskolai versenyeredményeik alapján különböző csoportokba kerülnek beosztásra. Mivel legalább egy évig, de lehet, hogy tanulmányaik végéig egy kisebb hallgatói közösség tagjai lesznek.

FONTOS, HOGY AZ ELSŐÉVESEK A TUDÁSUKNAK MEGFELELŐ SZINTŰ CSOPORTOKBA KERÜLJENEK.

Az elsőéves Neumann körös hallgatók (számukra pályázatot írtunk ki: Neumann János Tehetséggondozó kör beadási határideje: 2020. augusztust 17.) és a két emeltszintű (matematika és informatika) érettségivel rendelkező 430 pont feletti pontszámú hallgatók külön csoportokba kerülnek besorolásra. Számukra közös előadást szervezünk.

Mivel az elsőéves évfolyam létszáma 500 fő feletti, így az előadások további bontásra kerülnek. Annak eldöntésére, hogy a normál vagy haladó csoportba kerüljenek két tesztet készítettünk, melynek elérhetőségéről, a belépési kódról és beadási határidőről Neptun üzenetben értesítjük Önöket. Az előzetes tervek szerint várhatóan 2020. augusztus 5-15-ig lesz elérhető mindkét teszt. Egy matematikai feladatmegoldást és egy algoritmikus gondolkodást mérő tesztet tölthetnek ki szakmai tudásuk felmérésére. Javasoljuk, hogy a Neumann körbe jelentkező hallgatók és a két emeltszintű (matematika és informatika) érettségivel és 430 pont feletti pontszámmal rendelkezők is oldják meg a teszteket. A csoportokba sorolás alapja a teszten elért pontszám.

Aki nem tölti ki a tesztet, azt a hallgatót automatikusan a felvételi pontszáma alapján soroljuk csoportokba,

  • 430 PONT FELETT A HALADÓ CSOPORTBA,
  • 430 PONT ALATT A NORMÁL CSOPORTBA.

Az első év elvégzésének értékelését semmilyen módon nem befolyásolja, ki melyik csoportban végezte el. Ugyanazok lesznek az ellenőrzés kritériumai, ugyanazt a tudást kell megszerezni mindkét csoportban. A csoportbeosztás célja kizárólag az, hogy elősegítsük a tanterv szerinti előrehaladást, mert az esetleges lemaradást később nagyon nehéz behozni és ez akár a diplomaszerzést is veszélyeztetheti.

MINDENKI SZÁMÁRA JAVASOLJUK A KÉT TESZT KITÖLTÉSÉT.

  • Szánjon a feladatsorok megoldásra 2x40 percet, amikor semmi és senki nem zavarja!
  • Ne használjon segédeszközt!
  • Alaposan gondolja át a tesztre adott megoldásait!

Amennyiben a csoportbeosztásra vonatkozóan van indokolható kérése, akkor írjon emailt 2020. augusztus 17-ig az ikadmin@inf.elte.hu címre melynek tárgya: Csoportbeosztás PTI BSc 2020. Tartalma, hogy elsőéves Programtervező informatikus nappali tagozatos hallgatóként milyen méltányolható kérése van a csoportbeosztásra vonatkozóan. Aláírás: név, Neptun-kód. A határidő lejártát követően ilyen irányú kérést nem tudunk teljesíteni.

Köszönjük, hogy segít a csoportbeosztás kialakításában. JÓ TESZTELÉST!