SAP HANA Alkalmazások Projekt (Tudáskezelő Labor)

SAP HANA Alkalmazások Projekt (Tudáskezelő Labor)

A hallgatók a Tudáskezelő Labor keretében ipari kutatási projektekbe tudnak bekapcsolódni, valós kutatási feladatokban és ipari fejlesztésekben vehetnek részt, megismerkednek a legmodernebb szoftvertechnológiai eszközökkel és azok fejlesztési módszertanával. A labort teljesítő MSc hallgatók 4x4 kreditet is kapnak, és az eredményes projektmunka kötelező szakmai gyakorlatként is elfogadtatható. A BSc hallgatók is részt vehetnek a Labor munkájában, és TDK dolgozatot, publikációt és/vagy szakdolgozatot is készíthetnek az elért eredményeikből.

Az SAP HANA Alkalmazások Projekt (Tudáskezelő Labor) számára a napokban aláírt ipari együttműködési szerződés keretében az alábbi résztvevőkkel és tervezett témakörökben nyílik lehetőség valós ipari feladatok megoldására, szponzorált kutatási-fejlesztési részprojekteket indítani:

A SAP HANA Alkalmazások projekt az ELTE Informatika Kar, az ELTE-Soft Kft. és egy ipari konzorcium (Symmetria Magyarország Zrt., S&T Consulting Hungary Kft., InforNess Training Kft., ADWEKO Hungary Kft.) közös kutatás-fejlesztési projektje, amely széleskörűen fedi le napjaink érdekesebb kutatási és fejlesztési témáit. A projekt célja nagymennyiségű komplex adatok hatékony elemzése és vizualizálása egységesített webes portálon és natív mobil alkalmazásokon keresztül SAP HANA környezetben, oktatók, BSc, MSc és Phd hallgatók közös részvételével. A fő profil Big Data, IoT, illetve szociális hálózatok elemzése. Ezeken kívül adatbányászati, képfeldolgozási, optimalizálási és mesterséges intelligenciát is igénylő részfeladatok szerepelnek a választható témák között. Mindezek megoldására és kiszolgálására egy korszerű ipari architektúrát, az SAP HANA sokoldalú platformját használjuk. A jelenlegi kutatás elsősorban a LinkedIn-ből kibányászott szociális háló elemzésére, vizualizálására és azok ajánló rendszerként való használatára fókuszál.

Témavezetők:

Vincellér Zoltán (Információs Rendszerek Tanszék)

Tarcsi Ádám (Média- és Oktatásinformatika Tanszék)

Béleczki András (Információs Rendszerek Tanszék)

Nagy Gábor (Komputeralgebra Tanszék)

Cserép Máté (Programozáselmélet és Szoftvertechnológiai Tanszék)