Nemzetközi nyári egyetem a digitális innovációkhoz kapcsolódó társadalmi hatásokról

Nemzetközi nyári egyetem a digitális innovációkhoz kapcsolódó társadalmi hatásokról
06/25 - 06/30

2023. június 25. - 2023. június 30.

1117 Budapest, Bogdánfy u. 10a.

06/25 - 06/30

2023. június 25. - 2023. június 30.

1117 Budapest, Bogdánfy u. 10a.


Az Európai Unió Erasmus+ programjának PORTFOLIO projektjébe tartozó, vállalkozói ismereteket és társadalmi innovációkat több európai egyetem összefogásával közösen feldolgozó “Exploring inter-connected education through a distributed and blended European Entrepreneurship Minor” projekt keretében június 25. és 30. között nyári egyetemi programon vehetnek részt az ELTE hallgatói.  

Az egyhetes program során a hazai hallgatók multikulturális környezetben dolgoznak majd fel olyan témákat, mint a társadalmi, technológiai és üzleti folyamatok tovagyűrűző hatásai, a digitális szegénység elleni küzdelem lehetséges eszközei, valamint a technológiai innovációk széleskörű, demokratikus hozzáférhetőségének lehetőségei. 

Érintik majd az adatvédelmet és az álhírek elterjedésének elkerülését, valamint a technológiai újításokhoz kapcsolódó felelősségvállalást, az újdonságokkal szemben érzett félelmek eloszlatását, a bizalom megteremtését is.  

A program a tavaszi félévben öt egyetem összefogásával megvalósult mikro-kurzusokhoz kapcsolódik; a nyári egyetemen a finn Aalto Egyetem (University of Aalto), madridi Politechnikai Egyetem (Universidad Politécnica de Madrid), az olasz Trentói Egyetem (University of Trento) és a francia Rennes Egyetem (Université de Rennes) dedikált diákjai mellett oktatóik is részt vesznek a nyári egyetem témáinak feldolgozásában.