ERASMUS+ 2023/2024

2023.09.11.
ERASMUS+ 2023/2024
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem intézményi szintű pótpályázatot hirdet Európán belüli és kívüli hallgatói mobilitásokra. 

Az Egyetem fontos célja, hogy a lehető legtöbb ELTE-s hallgató vehessen részt az Erasmus+ programban. A 2023/2024-es pótpályázatok 2023. szeptember 26-án 20 óráig pályázhatóak

https://www.elte.hu/erasmus/palyazat

 • Az alábbi egyetemekre nincs már hely: SF ESPOO12, SF TAMPERE17, SF HELSINK01, NL AMSTERD02, NL NIJMEGE01, E  BILBAO01, E  VALENCI02, E MADRID03, A KLAGENF01, A LINZ01, I  TRENTO01, P COIMBRA01, D FREIBUR01.
 • Van még elérhető hely az alábbi egyetemekre: NL EINDHOV17, NL ENSCHED01, SI KOPER03, D  BERLIN13, D PADERBO01, P COIMBRA05, F GRENOBL55, I VERONA01, I  ROMA02, CZ PRAHA10, LT VILNIUS01, HR RIJEKA01, D  MUNCHEN02.

Jelentkezés: 2023. szeptember 26-ig.

A pályázatokat a Neptun rendszerben és e-mailben is el kell küldeni csaniko@inf.elte.hu címre Csizmazia Anikó Erasmus koordinátornak.

Kari online tájékoztató 

Link csatlakozáshoz: 2023. SZEPTEMBER 08. PÉNTEK 8:30 óra

Link csatlakozáshoz  2023. SZEPTEMBER 14. CSÜTÖRTÖK 16:00 óra

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK

Útmutató

A teljes pályázati kiírás és a letölthető segédletek az ELTE honlapján: https://www.elte.hu/erasmus/palyazat tekinthető meg. Kérjük, hogy részletesen tanulmányozza a pályázat előkészítése során!

A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdések esetén a Informatikai Kar Tudományos és Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja (továbbiakban: TNKCS) áll rendelkezésükre az erasmus@inf.elte.hu e-mail címen. 

Benyújtandó dokumentumok

A pályázat kötelező mellékletei:

 • 1. pályázati űrlap - Az aláírt űrlapot a Neptunos pályázathoz nem kell feltölteni, csak e-mailben a TNKCS-nak elküldeni. Elektronikusan kérjük kitölteni!
 • 2.a motivációs levél tanulmányi tervvel (magyarul és a külföldi tanulmányok nyelvén)
  A dokumentum tartalmazza az Erasmus programban való részvétel motivációját, valamint egy előzetes kurzuslistát a fogadó egyetemen hallgatni kívánt kurzusokról. Amennyiben több egyetemet jelöl meg a pályázatában, nem kell több dokumentumot készítenie, az első helyen megjelölt egyetemre célszerű koncentrálni. Nincs előírt formanyomtatvány.
 • 2.b motivációs levél és munkaterv szakmai gyakorlathoz (magyarul és a külföldi tanulmányok nyelvén)
  A dokumentum tartalmazza az Erasmus programban való részvétel motivációját, valamint egy előzetes munkatervet. Nincs előírt formanyomtatvány.
 • 3. önéletrajz (magyarul és idegen nyelven);
 • 4. korábbi félévek vizsgaeredményei (kreditigazolás) a Tanulmányi Hivatal által kiállítva (MSc-sek a BSc-s eredményeket is csatolják);
 • 5. diploma másolata (amennyiben mester- vagy doktori képzésben vesz részt);
 • 6. nyelvtudás igazolása
 • 7. szakmai gyakorlatra jelentkező hallgatóknak: fogadólevél / meghívólevél amit a fogadó cég/szervezet állítja ki a hallgatónak. Formanyomtatvány nincs hozzá. Legalább az alábbi adatokat kell tartalmaznia: hallgató neve, a fogadó intézmény adatai, és a szakmai gyakorlat tervezett időpontja.
 • az Egyesült Királyságba, Észak-Macedóniába, Szerbiába vagy Törökországba pályázó hallgatóknak: Hozzájárulás adattovábbításhoz ún. harmadik országba történő adattovábbítás esetén
 • ha nem magyar állampolgár, akkor az érvényes letelepedési vagy tartózkodási engedély vagy a menekültstátuszt igazoló okmány másolati példánya)

Opcionális mellékletek:

 • bármilyen igazolás, ami a hallgató közéleti vagy egyéb releváns tudományos tevékenységét igazolja (HÖK, ESN, OTDK stb.)