Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

2023.11.30.
Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar
A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

A hallgatói rangsor az adott egyetemre, főiskolára felvételizők teljesítménye – többek között az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvételizők pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya és a középiskolai versenyen helyezettek száma – alapján áll össze. 

INFORMATIKAI KÉPZÉSTERÜLETI EREDMÉNYEK

A HVG 2024-re vonatkozó felsőoktatási rangsora alapján megőrizte első helyét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara az ország informatikai képzései között a hallgatói kiválóság terén. Az informatikai terület igen népszerű a felvételizők körében, Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik. A hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt, ezt legjobban az mutatja, hogy az ELTE IK - ra felvételt nyert hallgatók átlagpontszáma 452 pont. 

Forrás: HVG Diploma 2024