Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében

2023.03.14.
Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében
Az ELTE programtervező informatikus képzése, az idei felvételi eljárásban ismét bizonyított. Az ELTE Informatikai Karra mind alap-, mind a mesterszakra többen jelentkeztek első helyen, mint 2022-ben, idén 1723 - an szeretnének bejutni, ez több, mint 10 százalékos növekedést eredményez. 

Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik idén 1015 fő jelölte meg első helyen ezt a képzést. Az informatikai képzési területen az elsőhelyes jelentkezések száma az ELTE Informatikai Karon a legmagasabb a programtervező informatikus nappali alapszakra. 

A tavalyinál 189 százalékkal többen – összesen 66 fő – jelölték meg első helyen az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzését, amely az országos átlagnál (34 %) is nagyobb növekedés. Megújult tartalommal újra induló Műszaki Menedzser képzés is szép sikereket ért el, összesen 46 fő jelentkezett, ami a tavalyi jelentkezőknek a háromszorosa.

Mesterszakjainkra 267-en szeretnének bejutni, az előző évi adathoz képest ez jelentős növekedés. Kiugróan megemelkedett a programtervező informatikus mesterképzésre a kereslet mind Budapesten mind Szombathelyen. A programtervező informatikus mesterképzés növekedése annak is köszönhető, hogy az utóbbi pár évben a BSc hallgatói minőség és eredményesség is növekvő tendenciát mutat, míg a lemorzsolódás csökken.   

2023. július 12-ig van lehetőség egyszeri alkalommal változtatni a megjelölt egyetemek sorrendjén! 

Az ELTE Informatikai Kar igyekszik minél több, az informatikai területen továbbtanulni vágyó, jól teljesítő, tehetséges középiskolás diákot szeptemberben a Kar hallgatójaként fogadni. 

A legjobb hallgatóknak természetesen a legjobb szolgáltatások járnak: az ország legpatinásabb kutatóegyetemén a kiváló oktatáson túl közösségépítés, ipari kutatólaborok, motiváló környezet, támogatás és odafigyelés vár mindazokra, akik mellettünk teszik le a voksukat. 

A ponthatárok, felvételi eredmények kihirdetésének tervezett dátuma 2023. július 26.