Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében

2022.04.14.
Töretlen az ELTE Informatikai Kar népszerűsége a felvételizők körében

Az ELTE programtervező informatikus képzése, melyet a világ legjobb 500 informatikus képzése között tart számon a Quacquarelli Symonds (QS) piacvezető rangsora, az idei felvételi eljárásban ismét bizonyított. Az országos szinten a szakra jelentkező diákok több mint fele, 2545 fő jelölte meg az ELTE Informatikai Kart.

Az ELTE informatikai képzéseit a HVG Diploma rangsor alapján hagyományosan a legkiválóbb hallgatók választják. Hogy nemcsak a legjobb, hanem a legcéltudatosabb hallgatók érkeznek hozzánk, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy továbbra is dinamikusan növekszik az első helyes jelentkezők száma. A programtervező informatikus alapszakon ismét az IK-t jelölte meg első helyen a legtöbb jelentkező (1132 fő) magyar felsőoktatási intézmények közül.

Informatikai mesterképzésre összesen 509 jelentkezés érkezett, amelyből 237-en első helyen jelölték az IK-t. Az előző évi adathoz képest ez szintén jelentős növekedés.

A legjobb hallgatóknak természetesen a legjobb szolgáltatások járnak: az ország legpatinásabb kutatóegyetemén a kiváló oktatáson túl közösségépítés, ipari kutatólaborok, motiváló környezet, támogatás és odafigyelés vár mindazokra, akik mellettünk teszik le a voksukat. 

Július 7-ig van lehetőség a felvi.hu-n változtatni a megjelölt egyetemek sorrendjén.