Sajátos karrierutak: Interjú Ócsvári Áronnal

2021.03.26.
Sajátos karrierutak: Interjú Ócsvári Áronnal

A felsőoktatási intézményekben az elmúlt években hazai és nemzetközi viszonylatban is szignifikánsan emelkedett a speciális oktatási szükségletű hallgatók létszáma, köszönhetően az új rendelkezéseknek, a támogató irodák létrehozásának és a technikai fejlődésnek, ami szélesíti a hozzáférést. Nincs ez másképp az ELTE Informatikai Karán sem. 

Minden fiatalnak fontos előrelépés a diplomaszerzés, de a speciális igényű hallgatók életminőségét, kilátásait nagyban javítja, hiszen növeli a munkaerőpiaci esélyeket, ezáltal az önálló, független élet kialakítását és a társadalmi aktív szerepvállalást is erősíti. Különösen igaz ez az informatikai képzési területen, amikor napjainkban diplomáinkhoz társulnak az egyik legkedvezőbb munkaerőpiaci lehetőségek. Amikor arról beszélünk, hogy egyre több speciális szükséglettel élő hallgató kerül be a felsőoktatásba, fontos arról is szót ejteni, mi az, ami bennmaradásukat és sikeres abszolválásukat és későbbi szakmai sikereiket támogatja. 

Karunkon előremutató módon évtizedek óta kiemelt figyelem irányult az érintett hallgatók egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtésére Helfenbein Henrik, kari koordinátor lelkiismeretes közreműködésével. Átvéve tőle a koordinátori feladatokat és a Diáktámogató Központunk szolgáltatásaival kiegészítve igyekszünk ezt tovább vinni a jövőben is, Önökkel közösen. Programjaink, kortárs segítőink is részt vállalnak ebben a munkában, minek köszönhetően egyre több hallgatónk szerez értékes oklevelet szakjainkon.

Egyik büszkeségünk, Ócsvári Áron egy évvel ezelőtt végzett programtervező informatikus szakon, vak hallgatóként, aki karrierfejlődéséről és egyetemi élményeiről az alábbi linken elérhető podcastban mesél, melyet ezúton ajánlunk szíves figyelmükbe: