Prog​​​​​​​ramozzunk micro:biteket! ingyenes online tábor

2021.06.10.
Prog​​​​​​​ramozzunk micro:biteket! ingyenes online tábor
Szeretettel várunk 2021 nyarán tartandó online foglalkozásainkon!

A BBC Micro:bit egy egylapkás miniszámítógép, amely 4x5 cm-es méretével, 5x5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, integrált hangszórójával és mikrofonjával, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (pl. lépésszámláló) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása.
A tábor során az eszközt animációk megjelenítésére, játékprogramok fejlesztésére és a szenzorok adatainak feldolgozására is használni fogjuk. Ezzel bepillantást biztosítva a modern robotika alapjaiba, valamint felfedezhetjük és megérthetjük a robotok működését.

Programozzunk micro:biteket - online tábor diákoknak
  • A táborba 13-16 éves diákok jelentkezését várjuk.
  • A részvétel díjtalan, viszont az elkészült programok kipróbálásához szükség van a BBC Micro:bit V2 eszközre, amit a résztvevőknek kell beszerezniük. (Kérjük a turnusok előtt időben rendeljék meg az eszközöket.)
  • A táborban résztvevők vállalják, hogy részt vesznek egy nem anonim kérdőíves kutatásban, amivel az informatikai gondolkodás fejlődését mérjük fel.
Turnusok és napi beosztások Online tábor diákoknak
2021. június 21 - 25 13:00 - 16:30
2021. június 28 - július 2 08:30 - 12:00
2021. július 5 - 9 13:00 - 16:30


Online foglalkozások helyszíne

A foglalkozások a Microsoft Teams-en keresztül fognak zajlani.

Eszközök

A foglalkozásokon résztvevőknek szüksége lesz a BBC Micro:bit V2 eszközre, amely több hazai webáruházból is beszerezhető. Ezen kívül szükség lesz még néhány krokodilcsipeszre, alufóliára, papírra, ollóra és ragasztóra egy-egy projekt megvalósításához. (A krokodilcsipesz pótolható alufóliából készített vezetékkel is.) Az eszköz ára 5990Ft-8190Ft a választott csomagtól és az áruháztól függően. 

Részletek és jelentkezés az alábbi linken!