Ötletverseny mezőgazdasági témában

2022.03.25.
Ötletverseny mezőgazdasági témában
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  az ágazat kihívásaihoz kapcsolódóan várja hallgatók javaslatait. A versenyt a Design Terminal szakmai támogatásával szervezik.

NAK Techlab Hackathon 24 órás ötletversenyen hallgatói csapatok a hazai agrárium kihívásaira dolgozhatnak ki olyan innovatív megoldásokat, amelyek például a precíziós növénytermesztésbe beillesztve segítik a termelők hatékonyságát. Várják a munkaerőhiányhoz, az állattenyésztés energiafelhasználásához, valamint a takarmánymennyiség optimalizálásához kapcsolódó ötleteket is, de a gazdálkodókat egyre inkább érintő fenntarthatósági témakörben is lehet jelentkezni. 

A versenyre 2–4 fős csapatok jelentkezhetnek, az elődöntő során közülük választják ki a legjobbakat, akik bekerülnek a májusi, 24 órás versenybe, amelyen a résztvevők üzlet- és termékfejlesztési, valamint agrárszakmai mentorok segítségével tökéletesíthetik ötleteiket. A versenyzők a verseny másnapján – prezentáció keretében – szakmai zsűrinek mutatják be kidolgozott koncepciókat. A legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, valamint különdíjakat is kiosztanak.

A versenyre a mezőgazdaság hatékonyságának növelését célzó innovatív ötlettel 2022. április 10-ig az alábbi linken lehet jelentkezni.

A hachathont 2022. május 6–7. között rendezik meg a MOME-n. A verseny kapcsán a szervezők 2022. március 30-án online tájékoztató eseményt tartanak, amelyre itt lehet regisztrálni.