Nagy sikerrel zajlott le a gépészek interaktív nyílt napja az ELTE szombathelyi campusán

2024.01.29.
Nagy sikerrel zajlott le a gépészek interaktív nyílt napja az ELTE szombathelyi campusán

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi campuszán ezúttal 2024. január 24-én délután volt a rendezvény.

Nagyon sok érdeklődő, továbbtanulás előtt álló fiatal jött el és érdeklődött a képzések iránt. Az érdeklődőket az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki intézetében folyó gépészmérnök képzésben dolgozók és hallgatók fogadták, süteménnyel, kávéval, üdítővel várták/kínálták őket. A gépészek fő programjai közt volt többek közt a megjelent vállalatok bemutatkozása is.

A pódiumbeszélgetésen a Savaria Műszaki Intézet 3 végzett gépészmérnök hallgatója vett részt, elmondták, hogy annak idején miért a szombathelyi gépészképzést választották, miért volt előnyösebb, mint más egyetemen, hol tartanak jelenleg, milyen karrierutat jártak be eddig és mik a terveik a közeljövőben. Ezen kívül a moderációban Lajber Kristóf is részt vett (Savaria Műszaki Intézet mérnökoktató, PhD hallgató), aki a hallgatói projekt labor felelőse, illetve a mérnök versenycsapat vezetője is. Mesélt a projektlabor funkciójáról és a versenycsapat munkájáról is.

A nyílt nap lazán, beszélgetősen, kötetlenül zajlott, akik messzebbről érkeztek, azok számára a hallgatók megmutatták a Műszaki Intézet modern, minden XXI. századi elvárásnak megfelelő, egyedülálló laborállományát, ahol a hallgatók a gyakorlati kurzusaikat tölthetik.

A Nyílt napot a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatta (NTP-STEM-23-0016).

Nyilt Nap SMI

Nyilt Nap SMI

0

/

0

0

/

0