Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fridli Sándor

2023.03.16.
Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fridli Sándor

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én kedden.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Fridli Sándor matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar Informatikatudományi Intézete Numerikus Analízis Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

A miniszter összesen 102 állami kitüntetést adott át; a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét 32-en, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét 49-en, az Érdemes Művész kitüntetést 12-en, a Kiváló Művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg. 

"Különleges nap ez a mai, térben és időben távoli, mégis szerves egységet alkotó és azonos gyökerekből táplálkozó eseményeket és teljesítményeket ünneplünk" – hangsúlyozta Csák János. A miniszter szavai szerint március 15-én az elődökre emlékezve, "az örök magyar alkotó- és szervezőerőt ünnepeljük, a szabadságvágyunkat és az élni akarásunkat". Kiemelte: ma azért vagyunk itt, hogy tisztelettel fejet hajtsunk azok előtt, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak "a magyar életvilág fenntartásában és továbbörökítésében".

Szívből gratulálunk Kollégánknak!