LÁNYOK NAPJA - SZEREZZ EGY FELEJTHETETLEN INFORMATIKAI ÉLMÉNYT!

LÁNYOK NAPJA - SZEREZZ EGY FELEJTHETETLEN INFORMATIKAI ÉLMÉNYT!
04/25

2024. április 25. 09:00 - 15:15

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

04/25

2024. április 25. 09:00 - 15:15

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.


Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatjuk, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani. Egy nap, amikor egy életre szóló inspiráció szerezhető az informatikai pályáról. Egy nap, amikor az ország legjobb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei engednek bepillantást a kulisszák mögé. Egy nap, amikor a tudományos, technológiai és műszaki szakmák megnyílnak a lányok előtt.

Szerezz egy felejthetetlen informatikai élményt - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Ki mondta, hogy az informatika nem lányoknak való? Sok példa van arra a számítástechnika történetéből, amikor nők játszottak kulcsszerepet! Tarts velünk és kiderül miért érdemes az informatikai pályát választanod, tegyél egy nagy lépést a karriered felé!

Vajon mi módon lehet megtanítani a számítógépet a látásra? Hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése? Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék bemutatja a mesterséges intelligencia alapjait, kiderül hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével, és végül szó lesz arról is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

A STEAM Kuckóban fény derül arra, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról "találkozás" előtt. Segítségül hívjuk a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt, és megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

GPS-es kincskeresésre fel! Nagy valószínűséggel már használtál GPS-t a mindennapi elfoglaltságaid során, pl. útvonaltervezéshez, boltok, intézmények kereséséhez. Most egy izgalmas kincskeresésre invitálunk, miközben megismerheted a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát.

Az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van. A szakmai tudáson túl a siker kulcsát az informatikus pályán a soft skillek jelentik. Interaktív workshopunkon megtudhatod, milyen készségek szükségesek egy informatikus számára a pályán való érvényesülés érdekében.

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnéd tudni, hogy az IT és a kibervédelem a Te utad-e? Tudj meg többet a kibervédelemről és magadról! Hagyd, hogy kimozdítsunk a komfortzónádból! 

Szeretnél részt venni a nyereményjátékunkon és nyertesként egy pályaválasztási coaching csomaggal* gazdagodni, és az lenni, aki csak szeretnél az informatika és a kiberbiztonság területén? Akkor regisztrálj nyereményjátékunkra és gyere játszani, szeretettel várunk! 

Légy részese Te is az M.I. forradalomnak, ismerd meg és próbáld ki a legújabb technológiákat!

A találkozó az ELTE lágymányosi campusának északi épületénél, a Petőfi híd budai hídfője felé eső portánál.

A programra a Lányok Napja rendezvénysorozat oldalán lehet jelentkezni: https://lanyoknapja.hu/program-reszletek/?pid=1195

* A nyeremény egy 4 alkalmas pályaorientációs coaching 1 fő részére.
A 4 alkalmas tanácsadás során felmérésre kerülnek a nyertes továbbtanulással és karrierépítéssel kapcsolatos tervei és kérdései. Továbbá tesztek segítségével személyre szabott profilelemzést végzünk, amely kiterjed az érdeklődési területekre és erősségekre, valamint hogy ehhez tartozóan mely szakmák és képzések passzolnak legjobban a nyertes számára. A karriertanácsadás során megismerkedhet a karrierépítéshez fontos egyéni és munkaerőiaci szempontokkal és lehetőségekkel, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából a jövőben és sikeres életpályát építhessen.
Szakember:
Pásztor-Nagy Anett, pályatanácsadó szakpszichológus, karrierelemző
Jelenleg az ELTE Informatikai Karán dolgozik diáktanácsadó pszichológusként és mint a speciális igényű hallgatók kari koordinátora.
Több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az egyéni és csoportos tanácsadás területén.

 

A programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatja (NTP-STEM-23-0016).