Kitüntetésben részesült Pluhár Zsuzsa

2024.06.18.
Kitüntetésben részesült Pluhár Zsuzsa
Pluhár Zsuzsa, az ELTE Informatikai Kar oktatója az informatikai diákversenyek szervezéséért érdemelte ki az ETH Zürich elismerését.

Zürichi Eidgenössische Technische Hochschule – az egyik legrangosabb felsőoktatási intézmény a világon a kémia, a fizika, a villamosmérnöki valamint a gépészmérnöki tudományok és a számítástechnika területén – június elején rendezte meg a Svájci Informatikai Oktatási Napot. A rendezvény az informatika-, fizika- és matematikatanároknak biztosít platformot a szakmai eszmecserére, és az Informatikai Oktatási Központ (ABZ) itt ismeri el a számítástechnika-tanítás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatókat. 

Az eseményen a számítástechnika oktatásához való hozzájárulásért ABZ-érmet vehetett át Pluhár Zsuzsa, az ELTE Informatikai Kar oktatója is. 

Pluhár Zsuzsa 1998-ban diplomázott az ELTE TTK-n informatika és német szaktanár szakon, 2001 óta dolgozik az ELTE IK-n. Kutatási területe az informatikai gondolkodás mérése és fejlesztése számítógéptől független tevékenységekkel, illetve programozással és a robotika használatával. 2015 óta a Neumann János Számítógéptudományi Társaság Közoktatási Szakosztályának elnöke, Magyarországon a Hód informatikai diákversenyek főszervezője. 2017-ben az NJSZT Tarján-emlékérmével, 2021-ben az Oktatási Hivatal Sulinetwork-díjával tüntették ki.

Forrás: ETH Zürich

Gratulálunk Zsuzsának a megérdemelt kitüntetéshez!

Részletek: https://inf.ethz.ch/.../infk-news-channel/2024/06/stiu.html