Ipari kapcsolatok

Ipari kapcsolatok

Az ipari partnerekkel való együttműködés, a közös kutatások, fejlesztések lehetővé teszik, hogy hallgatóink a képzés során a magas színvonalú elméleti ismeretek mellett naprakész gyakorlati tapasztalatra is szert tegyenek. Végzett hallgatóink igen keresettek a munkaerőpiacon, szívesen alkalmazzák őket az informatikai fejlesztések, szolgáltatások, az innovációs kutatások és a menedzseri munkakör különböző területein (integrált adatfeldolgozó rendszerek készítése nagyvállalati, banki környezetben, elektronikus kereskedelem és elektronikus pénzforgalom lebonyolítása, távközlési problémák megoldása, hálózatok, mobiltelefonok programozása, alakfelismerés, számítógéppel támogatott tervezés, képfeldolgozás, multimédiás alkalmazások készítése, számítógépes grafika, animáció, játékok).

Az adattudományok területén ipari tanszék működik az ELTE IK-n, amelyet a Deutsche Telekom berlini kutatóközpontja nálunk működtet.

Önjáró autók szoftvereinek tervezésére nemrégiben mesterszakot indítottunk.

Az Ericsson Magyarország egyetemi oktatókkal, doktoranduszokkal és hallgatókkal együttműködve évek óta folytat szoftvertechnológiai kutatásokat az ELTE Informatikai Karán. E szoros és sikeres kutatás-fejlesztési kooperáció 2011-ben újabb közös vállalkozással bővült: a vállalat az egyetem kutatóival és oktatóival közösen Ericsson Szoftvertechnológia Labort létesített.