Hatalmas érdeklődés az ELTE IK Nyílt Napján

2024.01.31.
Hatalmas érdeklődés az ELTE IK Nyílt Napján

Óriási érdeklődés övezte az ELTE Informatikai Kar által megrendezett január 26-i Nyílt napot, több mint 650 felvételi előtt álló érdeklődőt köszönthettünk a Campuson. A továbbtanulás előtt állók számára több szempontból is kihagyhatatlan lehetőség, hiszen többek között ekkor tapasztalhatják meg először, milyen érzés lehet egyetemistának lenni, ekkor szerezhetik meg első benyomásaikat és hiteles információikat a Kar életéről. Sok olyan középiskolást is köszönthettünk, akik jövőre érettségiznek, azonban már most tisztában vannak azzal, hogy nem lehet túl korán kezdeni a felvételivel kapcsolatos tájékozódást.

A Nyílt napon a résztvevők első kézből kaphattak információt a Kar képzési kínálatáról, a nemzetközi programokról, a Hallgatói Önkormányzat munkájáról, a sportlehetőségekről. A rendezvény alatt a diákok több programon is részt vehettek, többek között a szakmai előadásokon, interaktív workshopon, vezetett Campus túrán, illetve a hallgatók által szervezett KerekasztalozIKon. A program végén egy nyereményjáték keretében gazdára talált egy elektromos roller is. 

A szakmai előadás fókuszában idén a kvantuminformatika állt, kiderült hogyan alakulnak át a megszokott informatikai eszközeink, ha kvantumos szemmel nézzük őket, illetve hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat kriptográfia, keresés és kommunikáció területén, ha lesz egyszer kvantumszámítógép.

A siker kulcsa az informatikus pályán interaktív workshop résztvevői arról is meggyőződhettek, hogy az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van, kiderült milyen készségek szükségesek a pályán való érvényesülés érdekében, kiemelt figyelemmel a női informatikusok helyzetére.

A Nyílt napot a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatta (NTP-STEM-23-0016).

Nyílt Nap 2024.01.26

Nyílt Nap 2024.01.26

0

/

0

0

/

0