GPU Day 2019 - The Future of Computing, Graphics and Data Analysis

2019.06.21.
GPU Day 2019 - The Future of Computing, Graphics and Data Analysis

A GPU Day konferencia 2019. július 11-12-én 9. alkalommal kerül megrendezésre a Wigner Fizikai Kutatóközpont GPU laboratóriuma és az ELTE Informatikai Kar közös szervezésében az ELTE-n.  Az eseménynek különös jelentőséget ad, hogy a GPU Laboratórium idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját. A rendezvény lehetőséget biztosít a grafikus kártyákat, masszívan párhuzamos technológiákat használó kutatók, fejlesztők, diákok közötti eszmecserére, különösen az alábbi területeken:

Párhuzamos, valamint nagy teljesítményű hardverek és szoftverek, sok magos programozás a fizikában és más területeken, párhuzamos technológiák orvosi alkalmazásai, grafika, számítógépes képalkotás, gépi tanulás, neurális hálók, mintázat felismerés, képfeldolgozás, gépi látás és rekonstrukció, feltörekvő és alternatív gyorsító technológiák, fejlesztői technológiák (nyelvek, fordítók) és mindezek ipari alkalmazásai.

Michael Wong az ISO C++ szabványról fog beszélni a heterogén rendszerek programozásának vonatkozásában és a Khronos SYCL szabvány szerepéről. Csabai István a mélytanulás tudományos alkalmazásairól ad áttekintőt. Lehóczky Zoltán egy C# kódból FPGA drótozást készítő fordítóról beszél, ami minden eddiginél elérhetőbbé teszi a dotNET fejlesztők számára az energiahatékony feldolgozást. Temesi Tibor a HPC fontosságáról fog beszélni üzleti szemszögből és az EuroHPC kezdeményezésről. A StreamHPC képviselői a Radeon Open Compute platformon elérhető véletlen generátort és az ahhoz vezető utat mutatják majd be. Varga Gábor a HPC és a felhő kölcsönhatása körüli ködöt igyekszik szétoszlatni. Keszthelyi Balázs az áteresztésre kondicionált GPU architektúrák késleltetésének csökkentéséről fog beszámolni. Troels Henriksen a Futhark funkcionális GPU nyelv nyújtotta előnyökről fog szót ejteni. Thomas Ortner a grafika és a funkcionális programozás találkozásáról beszél majd. Jeffrey Kelling a gráfok bejárásának optimalizációs problémáival összefüggő tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal.

Az előadások angol nyelvűek, a részvétel diákoknak, akadémiai és egyetemi látogatóknak INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és további információk

A konferencia időpontja: 2019. július 11-12.

Helyszín: ELTE Informatikai Kar, 1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/C. 0-822 Mogyoródi József terem

Beszámoló a 2018-as GPU Day-ről