ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

2021.02.05.
ELTE Sikerek: Prószéky Gábor
A Prószéky Gábor Széchenyi-díjas programtervező matematikus, nyelvész előadásával folytatódik az Alumni Központ sorozata.

Prószéky Gábor (TTK '79, '81 és BTK '82) Széchenyi-díjas programtervező matematikus és nyelvész, az MTA doktora, a Nyelvtudományi Intézet igazgatója, a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karának egyetemi tanára igazi polihisztor: eleve programozó matematikus és nyelvész, mindemellett példa értékűen teremt kapcsolatot tudományterületek – például informatika és pszichológia – között. Mondhatjuk az egyik első hazai startuppernek, hiszen Morphologic nevű cégével 1991 óta épít hidat az informatika és a nyelvészet világa között. Mintegy 30 hazai és nemzetközi számítógépes nyelvészeti K+F projekt vezetője volt. Több mint 170 tudományos publikációja mellett három könyvet is írt az emberi nyelvek számítógépes feldolgozásáról.

Ami tudományos, az nem szükségszerűen körülményes és lassú, ami pedig eladható, az nem feltétlenül tudománytalan.

Az ELTE falai közül kikerült, neves volt hallgatók beszélnek munkásságukról és jelen törekvéseikről,  ELTE-s kötődéseikről, valamint sikerről, értékekről és karrierépítésről azon az előadássorozaton, amelyet ELTE Sikerek címmel rendez rendszeresen az Alumni Központ. 

Minden eshetőségre felkészülve az előadásról ÉLŐ, STREAMELT KÖZVETÍTÉST is biztosítunk. Ennek részleteit a regisztrált érdeklődőkkel az előadás előtti napokban osztjuk meg. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció (a meghívó alatt!)