EIT Digital Master School európai tanévnyitója

EIT Digital Master School európai tanévnyitója
10/15

2021. október 15. 09:00 - 10:15

Online

10/15

2021. október 15. 09:00 - 10:15

Online


300 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait ebben a tanévben az EIT ICT Labs infokommunikációs mesterszakjain, 9 európai ország 18 vezető egyetemén. A nemzetközi tanévnyitó rendezvény október 15-én az EIT Digital Budapest Node szervezésében  online kerül megtartásra az ELTE-n.

Az EIT ICT Labs konzorcium egy Európa vezető egyetemeit, kutatóintézeteit és legerősebb infokommunikációs vállalkozásait összefogó elithálózat, amely innovációs és üzletfejlesztési ismereteket is magában foglaló informatikai képzéseket folytat.

Az ELTE vezette EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az egyetlen EIT ICT Labs partner egész Közép-Kelet-Európában, melyben akadémiai oldalról a BME, ipari oldalról pedig csúcstechnológiai fejlesztésekben meghatározó infokommunikációs nagyvállalatok és innovatív vállalkozások vesznek részt. A programban népszerűek a magyar egyetemek és eredményesen szerepelnek a jelentkezők és végzettek létszámát tekintve.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2012 óta jelentős szerepet vállal a programban: évente 25 hallgatót fogad és olyan támogatást nyújt, mely lehetővé teszi, hogy a hallgatók 95%-ban megadott határidőre sikeresen védjék meg diplomájukat.

Az EIT Digital  Master School  7 kettős-diplomás európai mesterképzéséből 4-ben vesz részt az ELTE (Autonomous Systems, Data Science, Cyber Security és FinTech).

 
Időpont: 2021. október 15. (péntek)  9:00 – 10:15
Helyszín:  Online
Regisztráció: [budapest@eitdigital.eu]

Kick-Off rendezvényen beszédet mond

Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, ITM

Borhy László rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem

Willem Jonker vezérigazgató, EIT Digital

Roberto Prieto oktatási igazgató, EIT Digital

Hegyi Barbara, az ELTE Informatikai Karának adjunktusa, EIT Digital Master School Budapest helyi I&E koordinátora

Moderál: Andrea Paoli, az EIT Digital Master School vezetője

https://www.eitdigital.eu/newsroom/events/2021/master-school-kick-off-2021/