Drónprogramozás a T@T Kuckóban

2019.12.16.
Drónprogramozás a  T@T Kuckóban

2019. szeptember 23.-án nagy érdeklődés mellett elindult a drónprogramozó szakkör az ELTE Informatikai Kar T@T Kuckóban. A lelkes diákokat nyolc héten át, heti két alkalommal foglalkoztatta Kiss Zsigmond, az egyetem informatikatanár szakos hallgatója, egyben a szakkör vezetője, aki saját tananyagot dolgozott ki.

A gyerekek a foglalkozások alatt elmélyültek a drónok világában, megtanulták a drónkezelés minden csínyját-bínját. Rövid elméleti ismeretek után kézbe kerültek a Tello Edu drónok, és máris kezdetét vette a kézi reptetés. Az alap funkciókon, a biztonságos reptetésen túl a különböző intelligens funkciókat is elsajátították, virtuális játékos küldetéseket teljesítettek, sőt még zenére is együtt repültek a drónok. A drónprogramozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Amellett, hogy nagyon izgalmas a gyerekek számára, aktívan hozzájárul kulcsfontosságú készségek fejlesztéséhez is. A feladatok és küldetések sikeres teljesítését az utolsó foglalkozáson oklevéllel díjazta oktatójuk, ahol a diákok szüleiknek is bemutatták megszerzett tudásukat.

A Tello Edu egy könnyű játék kategóriájú drón, melyet fejlett akadályérzékelési technológiával szereltek fel. Segítségével könnyen megtanulható például a Scratch, a Python és a Swift programozási nyelv. Az eszközöket a Duplitec Kft. biztosította.

A gyerekek nagyon sok élménnyel gazdagodtak, játszva tanulták meg a programozás alapjait. Egy kis ízelitő a drón szakkörröl: 

 

Drón szakkör

Drón szakkör

0

/

0

0

/

0