Dr. habil. Andó Mátyás az ELTE ígéretes kutatói között

2023.11.27.
Dr. habil. Andó Mátyás az ELTE ígéretes kutatói között
Idén ismét nyolc tudományterületen támogat munkájában egy-egy kiemelkedő fiatalt az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Dr. habil. Andó Mátyás, a Savaria Műszaki oktatója elnyerte „AZ ELTE ÍGÉRETES KUTATÓJA” informatika tudományokban címet.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2023-ban is pályázatot hirdetett „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés elnyerésére a fiatal kutatók támogatása és a kiemelkedő tudományos teljesítmény díjazása érdekében. Újdonság volt idén, hogy a felhívásban már nem szerepelt az elmúlt 3 évben különdíjként adott nyílt tudományos elismerés: az önállósult "ELTE – Kinyitjuk a tudományt" díjra ezentúl életkori megkötés nélkül minden ELTE-s kutató pályázhat.

"Az ELTE ígéretes kutatója” díjjal az Egyetem olyan kutatási eredményeket ismer el, amelyek a pályázó személyhez köthetők és túlnyomórészt az ELTE-n születtek. Előnyt élveznek a nemzetközi és/vagy nyílt hozzáféréssel megjelenő publikációk. Nem csupán lezárt kutatásokat díjaznak, keresik a jövő szempontjából is ígéretes témákat és irányokat is. A beérkezett anyagokat a Tudományos Tanács, illetve a tudományos rektorhelyettes által felkért további egyetemi szakértő kollégák bírálják el.

2023-ban a Tudományos Tanácshoz összesen 26 pályázat érkezett, ezek közül választották ki a 8 nyertest. A beérkezett anyagok alapján elmondható: egyetemünk fiatal kutatói intenzív és sikeres munkát végeznek minden karon.

Az informatika kategóriában Dr. habil. Andó Mátyás kapta meg az ELTE Ígéretes Kutatója címet, nyertes pályázata az Automatikus döntéshozatallal támogatott iparihatékonyság-növelés. 

Az elismeréseket "A tudományos kutatás napja az ELTE-n" rendezvényen Borhy László rektor adta át az Egyetemi Könyvtár Dísztermében, ahol a nyertesek kisfilmeken mutatkoztak be:

A korábbi díjazottak listája itt található, a díjazottakkal készített videók pedig itt érhetők el.