Bosch x Richter Ipari Innovációs Díj

2024.04.15.
Bosch x Richter Ipari Innovációs Díj

A magyarországi Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. 2024-ben életre hívta a Bosch x Richter Ipari Innovációs Díjat. A pályázat célja, hogy innovatív gondolkodásra ösztönözze a hazai felsőoktatásban tanuló fiatalokat, és ennek köszönhetően olyan ötletek, innovációk megszületését támogassa az egészségügy és a mobilitás területén, amelyek javítják e szektorok további modernizációját, hatékonyságuk növelését.

Ha ELTE-s hallgatóként úgy érzed, van olyan ötleted a mobilitás vagy akár az egészségügy területén, amelyet szívesen kidolgoznál, vagy akár meg is valósítanál, akkor ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget. Három fős csapatban és egyénileg is indulhattok a versenyen, amelynek a nyereménye egyéni indulás esetén nettó 1 millió Forint, míg csapatban való indulás esetén, csapattagokként nettó 500.000 Ft.

Pályázati kategóriák

A pályamű a következő kategóriákban kerülhet benyújtásra egyénileg vagy csapatban:

  • Innováció a mobilitás területén
  • Innováció az egészségügy területén

A zsűri a fenti kategóriákon belül egy-egy egyéni és egy-egy csapatgyőztest hirdet, és számukra nyújtja át a díjjal járó elismerést, így összesen 4 díj kerül kiosztásra.

Innováció, innovációs megoldás lehet know-how, szoftver, fejlesztés, formatervezési minta, találmány, illetve használati minta (függetlenül attól, hogy jogi oltalomszerzésre alkalmas-e vagy sem).

Ki pályázhat? 

Pályázatot benyújthat valamennyi magyarországi felsőoktatásban, alap-, mester-, osztatlan mester és doktori képzésen tanuló bármely munkarendben, a pályázat leadásának időpontjában aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák. A pályázatokat a megfelelő kategóriákban egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban lehet benyújtani.

Díjazás

A Bosch x Richter Ipari Innovációs Díjat, illetve adott esetben a különdíjat elnyerő egyéni pályázók nettó 1 000 000, azaz egymillió Forint, a csapatban pályázók tagonként nettó 500 000, azaz ötszázezer Forint értékű díjazásban részesülnek.

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. május 5. éjfél

Pályázattal kapcsolatos információ

Pályázat benyújtásának felülete