Beszámoló a HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny 2017-es díjátadójáról

2017.12.13.
Beszámoló a HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny 2017-es díjátadójáról
A bebras nemzetközi informatikai verseny hazai szervezésében idén több mint 21 ezer diák versenyzett az öt életkori kategóriában.

A magas részvételnek és a verseny informatikát népszerűsítő céljának megfelelően a díjkiosztón több, mint 180 résztvevőnek gratulálhattunk a korcsoportjukban elért dobogós helyezésért.

A díjátadót hagyományosan megelőző foglalkozássorozatra az ELTE IK hallgatói öt különböző programmal készültek. A kisebbek az előző évekből megszokott interaktív Scratch-képeslapokat dolgozhattak, illetve a LEGO MINDSTORMS EV3 robotokkal ismerkedhettek. A középső korosztály a növekvő népszerűségnek örvendő micro:bit eszközök segítségével mélyülhettek el a programozás alapjaiban. A kategória első helyezettjei jutalomként saját mikrokontrollert is bezsebelhettek.

A blokk-alapú micro:bit programozás mellett az ELTE IK hallgatói python nyelven is megmutatták, mire képes az apró eszköz szakavatott kezekben. A középiskolás versenyzők számára emellett egy problémamegoldó szabadulószoba is bemutatkozott, mely a résztvevőket izgalmas kihívások közepette kalauzolta a telefonos alkalmazások és újabb „hódfeladatok” világába.

A foglalkozásokat követő díjkiosztóra 100 feletti létszámban érkeztek versenyzők, akik a kísérőkkel együtt töltötték meg az előadótermet. Az emléklap mellett számos jutalmat adhattunk át a legjobb eredményt elérő fiataloknak. A díjak között kiemelt szerepet kaptak az NJSZT által felajánlott könyvek és a korábban már említett micro:bitek mellett Raspberry Pi eszközök, melyek a MálnaPC támogatásával kerültek az ajándékok közé.

Az ELTE Informatikai Karának és az EIT Digital regionális részlegének köszönhetően bögrékkel, táskákkal bővíthettük a jutalmak listáját, sőt, a diákokat kísérő pedagógusok is kisebb ajándékkal térhettek haza.

Képek a díjkiosztóról

 

HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny 2017 (fotógaléria)

HÓDítsuk meg a biteket informatikai verseny 2017 (fotógaléria)

0

/

0

0

/

0