Az ELTE IK élen a HVG 2022-es rangsorán

2021.11.26.
Az ELTE IK élen a HVG 2022-es rangsorán
A Diploma 2022 kiadványban a HVG az idén is nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésiterületi rangsorban a hallgatók kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatók kiválósága alapján pedig országosan a második.

A hallgatói rangsor idén is az adott egyetemre, főiskolára felvételizők teljesítménye – többek között az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvételizők pontátlaga – alapján áll össze. A kiadvány rámutat: a legnevesebb budapesti egyetemekre próbál bekerülni a továbbtanulók majdnem fele, és általában a legjobb teljesítményű felvételizők.

SZAKTERÜLETI EREDMÉNYEK

Az informatikai képzéseket rangsoroló listában a hallgatói kiválóság terén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara szerezte meg az első helyet. A műszaki terület gépészmérnöki alapszakos rangsorában szintén 8. lett az Informatikai Kar.

Karunk legsikeresebb képzési területén, a programtervező informatikus alapszakon az első helyes jelentkezések száma évről évre dinamikusan növekszik. A képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az ELTE IK - ra felvételt nyert hallgatók átlagpontszáma 450 pont.  2021-ben 411-re nőtt a bejutáshoz szükséges pontszám, ami országosan a legmagasabb a programtervező és mérnökinformatikus szakok körében.

Forrás: HVG / Eduline