A Kompetencia Központ ipari partnerei

Mediso Medical Imaging Systems Kft.

A Mediso Kft. 1990-ben alakult, 100% magyar tulajdonú vállalkozás, amely nemzetközileg versenyképes, csúcstechnológiát képviselő orvosi képalkotó berendezések fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. Kezdetektől fogva számos gamma kamerát, SPECT majd PET berendezést fejlesztett önállóan, ezzel alapozva meg a folyamatosan növekvő jelenlétét a nukleáris diagnosztikai berendezések piacán. A képalkotó technológiák fejlődése során az új multimodalitású berendezések (SPECT/CT, PET/CT, PET/MRI) világpiacon való előretörése inspirálta a vállalatot a CT és MRI technológiák fejlesztésére. Ezekhez a hardverelemeken kívül önálló adatgyűjtő, rekonstrukciós és képfeldolgozó szoftvert is fejlesztett. Az AnyScan multimodalitású klinikai termékcsalád a világon először integrált három különböző képalkotó modalitást egyetlen berendezésbe. Az AnyScan termékcsalád 2008-as bemutatását követően egyre meghatározóbb szerepet tölt be a vállalat termékei között, a sokoldalú felhasználásának, változatos, teljesen a vevői igényekre szabható konfigurálhatóságának, valamint költséghatékony bővítési lehetőségeinek köszönhetően. A Mediso másik fontos termékcsaládja, a pre-klinikai, laborállatok vizsgálatlára dedikált nanoScan család. Ennek legfontosabb tagjai a SPECT/CT és a PET/CT rendszer, melyek mindegyike rövid idő alatt a piac meghatározó termékévé vált. A SPECT/CT berendezés fejlesztése a 2000-es évek elején indult, s gyors piaci sikereinek köszönhetően, elnyerte a Magyar Innovációs Szövetség 2006. évi Innovációs Nagydíját is. A Mediso első PET prototípusa 2009-ben került piacra, elnyerte a 2010. évi Innovációs Nagydíjat, és ma többek között a Cambridge-i Egyetemen és a Harvardon üzemel. A cég 2011-ben világelsőként jelentkezett pre-klinikai PET/MRI berendezéssel, mely elnyerte a 2013. évi Ipari Innovációs Díjat. A Frost&Sullivan 2008-ban választotta a céget az év Innovatív Vállalkozásának az Európai Orvosi Képalkotás piacán, míg 2012-ben az Év Termék Innovációja díjat nyerték el a nanoScan családért.

E-GROUP ICT SOFTWARE Informatikai Zrt.

Az E-Group csoport magyar, régiós és tengerentúli ügyfelekkel és projektekkel büszkélkedhet, bevételének több mint 50%-a nemzetközi aktivitásból származik. A vállalat innováció vezérelt termékfókuszú, erős egyetemi kutatási háttérre, jelentős nemzetközi (nyugati és keleti) kapcsolatrendszerre támaszkodik. Digital Trust és identity, felhasználó és adat azonosító rendszerek, tranzakciós és SmartData, komplex analitikára (alkalmazott AI megoldások, nyelvtechnológiák, deep-learning alapú tanuló rendszerek) épülő iparági megoldásokat, saját termékeket, szolgáltatásokat fejleszt és értékesít a pénzügyi, energetikai és speciális kormányzati szektorok felé. Az E-Group csoport 4 éve aktív és sikeres tagja az EIT Health és EIT Digital európai innovációs csúcsszervezeteknek. Az E-Group nevéhez köthető az első PKI nyilvános kulcsú titkosításra épülő elektronikus banki rendszer (90 évek eleje) , elektronikus aláíró alkalmazás (90es évek vége), az első fejlett smartcard alapú ecash/loyalty rendszerek létrehozása (2000-es évek), az első többmodalitást is támogató erős állampolgár azonosítási rendszerek létrehozása (Magyar Belügyminisztérium, Finn Kormányzat, Vietnami Kormány stb.), és az első egészségügyi kutatási célú ún. hiperkonvergens egészségügyi adat infrastruktúra és adat-analitikai képességek keretrendszerbe foglalása.

HIDROFILT Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.

A Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft-t 1990-ben alapította négy magyar szakember Nagykanizsán. Vízkezelő, ipari szennyvízkezelő rendszerek tervezésével, gyártásával, üzembe helyezésével és üzemeltetésével foglalkozó cégként Magyarországon az iparág egyik legkorszerűbb, piacvezető vállalata. Magas színvonalú megoldásokat kínál az ivóvízkezelés, a technológiai vízkezelés és az ipariszennyvíz-kezelés területén az ipar, a szolgáltatási szektor, a mezőgazdaság számára. Tervez, épít, üzemeltet és szervízel membrántechnikai és ioncserés vízkezelő rendszereket, ipari töltetes szűrőket, műanyag és fémtartály termékeket. Széles körű technológiai hátterük innovatív felhasználásával portfoliójuk kiterjed a speciális vízkezelési problémákra is, így a különleges felhasználói követelmények biztosítására pilot berendezések, egyedi, innovatív megoldások tervezésével, megvalósításával is foglalkozik. Aktív tagja a 2017-ben megalakult Hungarian Water Technology Corporation (HWTC)-nek. RO vízkezelő rendszercsaládjának exporttevékenysége az utóbbi években az Európai Unión kívül egyre több országra kiterjedt, így Szerbiában, Oroszországban, Kazahsztánban, Észtországban, Jordániában, Szaúd-Arábiában, Egyesült Arab Emirátusokban, Vietnamban, Laoszban és Mexikóban is rendelkeznek vízkezelési referenciákkal.

 

 

2020.06.08.