A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért

2021.02.11.
A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért
A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettei között, hogy segítse a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában. A nonprofit és forprofit szervezetek, valamint oktatási intézmények 2021. március 1-jéig jelentkezhetnek az alábbi oldalon.

A jelentkezők székhelye a következő országokban lehet: Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia vagy Szlovénia.

A támogatott projekteket a Google választja majd ki az INCO csoport, és egy elismert helyi szakértőkből álló testület segítségével, amelyben a régió vezetői, oktatói és civil társadalmi aktivistái is helyet kapnak.