Úton a 6G felé: elosztott intelligens vezérlés, mély programozhatóság és hardveres gyorsítás

Úton a 6G felé: elosztott intelligens vezérlés, mély programozhatóság és hardveres gyorsítás
10/09

2023. október 09. 15:30

ELTE IK CLC Akadémiai-ipari Együttműködési Központ, Budapest XI. Bogdánfy Ödön u. 10.

10/09

2023. október 09. 15:30 -

ELTE IK CLC Akadémiai-ipari Együttműködési Központ, Budapest XI. Bogdánfy Ödön u. 10.


Tisztelettel meghívunk minden szakembert és érdeklődőt a HTE Rádiótávközlési Szakosztálya alábbi szakmai rendezvényére: Úton a 6G felé: elosztott intelligens vezérlés, mély programozhatóság és hardveres gyorsítás.

Előadó: Dr. Laki Sándor adjunktus (ELTE IK Információs Rendszerek Tanszék)

Az 5G megvalósítási fázisba lépésével a kutatók már az 5G utáni technológiára fókuszálnak. Az Európai Unió a Horizon Europe kutatási programján belül a nagy ipari szereplők részvételével életre hívta a 6G Smart Networks and Services (6G-SNS) alprogramot, mely kutatási forrásokat biztosít a 6G technológiák fejlesztésére, az ipari és akadémiai szereplők együttműködésére. Az ELTE kutatócsoportja jelenleg két nyertes 6G-SNS konzorciumban vesz részt, melyek közül a DESIRE6G projekt idén januárban már el is indult. A DESIRE6G célja egy új architektúra megtervezése 6G mobil hálózatokhoz, mely extrém követelményekkel rendelkező alkalmazások igényeit is képes lesz kiszolgálni. A javasolt 6G mobil rendszer várhatóan intelligens összeköttetést biztosít majd a rendkívül heterogén eszközök sokasága számára. A valós idejű, kritikus fontosságú alkalmazások következő generációja nagy rugalmasságot és alacsony késleltetésű (milliszekundum alatti) összehangolt műveleteket igényel majd. Az előadó bemutatja a DESIRE6G 6G architektúra vízióját és kitér a kutatócsoport feladataira a projektben.

  • Az előadás időpontja: 2023. október 9. 15:30
  • Az előadás helyszíne: ELTE IK CLC Akadémiai-ipari Együttműködési Központ, Budapest XI. Bogdánfy Ödön u. 10.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges!

A jelentkezéseket a radiotavkozles.szo@hte.hu címre „DESIRE6G” tárgy megjelölésével név, munkahely, valamint mobil elérhetőség megadásával 2023. október 5-ig várják. Az elfogadott jelentkezésről visszaigazolást küldenek. A rendezvényre történő jelentkezéssel a jelentkező személy egyben elfogadja a mellékelt adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.