ELTE Sikerek Veled: Kutatás, eredményesség, megosztás & Networking!

ELTE Sikerek Veled: Kutatás, eredményesség, megosztás & Networking!
03/21

2023. március 21. 17:30 - 19:00

1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem VAGY Online

03/21

2023. március 21. 17:30 - 19:00

1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem VAGY Online


ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozatunk újabb alkalmának aktív közreműködője a Kutatói Alumni Tagozat*. ELTE Diplomások beszélgetnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. A helyszínen a résztvevők a beszélgetést követően pogácsák mellett folytathatnak kötetlen beszélgetést, hálózatépítést.

A meghívottak között IK-t végzett alumnus is szerepel, aki jelenleg a kar munkatársa is: dr. Tóth Melinda (IK '19) az ELTE-Soft kutató-fejlesztő munkatársa, az IKKK igazgatója, az Ericsson-ELTE Szoftvertechnológiai Laborának vezetője. 

A 2023. március 21. kedd esti esemény címe: Kutatás, eredményesség, megosztás. Milyen a kutatói pálya? Hogyan lesz valakiből díjnyertes kutató? Milyen út vezet sikerhez? Gyere el, és hallgasd meg az ELTE Diplomás kutatókat! Vendégeink:

Dr. Bárth Dániel (BTK '00, '04) 1995-ben került be az ELTE-re és azóta ki sem tette onnan a lábát: csaknem három évtizede itt tanul, tanít és kutat. Szakmai érdeklődésének középpontjában a történelem és a néprajz metszéspontja áll, a 18—19. századi mindennapi élet levéltári forrásokon keresztül történő megközelítésére tesz kísérleteket – különösen a vallás, szokás és hiedelem összefüggésrendszerében. Egyetemi feladatai - tanszék- és intézetigazgatás, doktori programvezetés - mellett 2018-tól az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai Kutatócsoport vezetője.

Kis-Tóth Ágnes (TTK '07, '13, '16) jelenleg mestertanári pozícióban dolgozik az ELTE TTK Fizikai Intézet munkatársaként. Először a matematika varázsolta el, a fizika irányába csak 2010-ben fordult. Tanulmányait az ELTE-n végezte, ahol az asztrofizika, valamint a részecskefizika szakirányok felé vette az irányt. Végül az Atomfizikai Tanszék Asztrofizikai Kutatócsoportjának munkájába kapcsolódott be, kutatási területe a távoli galaxisok és kvazárok körüli ionizált régiók elméleti modellezése. A kutatás mellett célja a fizika oktatás módszertanának fejlesztése, valamint a tudományok és a fizika népszerűsítése.

Dr. Ősi Attila (TTK '03, '07) gerinces paleontológus, az első magyarországi dinoszaurusz lelőhely felfedezője, az ELTE TTK Őslénytani Tanszékének vezetője. Kutatócsoportjával 22 éve kutatja az egykori gerinces élővilág nyomait. Felfedezéseik révén a hazai mezozoikumi gerinces őslénytani lelőhelyek mára bekerültek a nemzetközi vérkeringésbe.

Dr. Tóth Melinda (IK '19) az ELTE-IK egyetemi docense, az ELTE-Soft kutató-fejlesztő munkatársa, az IKKK (Informatikai Kooperációs Kutatási és Oktatási Központ) igazgatója, az Ericsson-ELTE Szoftvertechnológiai Laborának vezetője. Kutatása fókuszában az elosztott rendszerek és a statikus elemzés áll. A RefactorErl K+F projekt vezetőjeként jelenleg a szoftverek biztonsági sérülékenységeinek a felderítésével foglalkozik.

A helyszínen a résztvevők a kerekasztal-beszélgetést követően a Kutatói Alumni Tagozat és az ELTE Alumni jóvoltából pogácsák mellett folytathatnak egymással, és a meghívott vendégekkel kötetlen beszélgetést, hálózatépítést.

Időpont: 2023. március 21. 17:30 (egy órával korábbi kezdés a megszokott 18:30 helyett!)
Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem
A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött 

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.

Részletek és regisztráció