Kutatók Éjszakája 2008

Európai Kutatók Éjszakája
2008. szeptember 26-án, az Európai Kutatók Éjszakáján huszonöt európai országban egyszerre zajlottak a tudományos kutatást népszerűsítő programok. Idén budapesti és vidéki kutatóhelyek csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. Ezen a napon kora reggeltől késő estig a legkülönfélébb izgalmas, különleges programok, előadások várták az érdeklődőket, akik megismerhették, hogyan érinti, hogyan segíti a mindennapokat a tudomány, a tudományos tevékenység.
A Kutatók Éjszakája (KÉ) az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, egész napos fesztivál-jellegű eseménysorozat, melynek célja a kutatói életpálya és a tudomány népszerűsítése elsősorban a 10-18 éves diákok körében, valamint a tudományos eredmények népszerűsítése és a tudomány közelítése a társadalomhoz.

A Kutatók Éjszakája létrehozásában - több konzorciumi partner mellett – az Egyetem is aktív szerepet vállalt és színes programot állított össze. A Kutatók Éjszakáján a részletes egyetemi programok a http://www.kutatokejszakaja.hu/index.php?page=3&aloldal=5 weboldalon olvashatóak.
Néhány pillanat a rendezvényről :

2008.11.05.