Bojár Gábor az ELTE Sikerek elődássorozatban

Bojár Gábor az ELTE Sikerek elődássorozatban
02/13

2019. február 13. 18:30 - 20:00

1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (ELTE Aula Magna)

02/13

2019. február 13. 18:30 - 20:00

1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (ELTE Aula Magna)


Hírneves, ELTE falai közül kikerült alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amelyet „ELTE Sikerek” címmel rendez az ELTE Alumni Központ: a sorozat következő előadója Bojár Gábor, fizikus, vállalkozó lesz.

Bojár Gábor (TTK’73), fizikus, vállalkozó. 1982-ben alapította a Graphisoft szoftverfejlesztő céget, mely a többszázezer építész által használt ArchiCAD nevű szoftverével világpiac-vezető. A vállalatot 1998-tól a Frankfurti Tőzsdén, majd 2000-től a BÉT-en jegyezik, 2007 óta pedig a német Nemetschek csoport tagja. A volt Óbudai Gázgyár helyén levő rozsdaövezet re-kultiválásával 1998-ban Bojár Gábor megalapította a Graphisoft Parkot, amely Budapest egyik fő kutató-fejlesztő központja. 2007-ben pedig megalapította az Aquincumi Technológiai Intézetet, mely a világ vezető egyetemeiről fogad részképzésre hallgatókat.

Bojár Gábor a Negyedik ipari-, vagy harmadik informatikai forradalom című előadásában arról beszél, hogyan lett tudósjelöltből sikeres üzletember, majd kifejti, hogy miért nem ért egyet Klaus Schwab, a Davos-i Világgazdasági Fórum alapítója és vezetője nyomán elterjedt „Negyedik Ipari Forradalom” kifejezéssel. Szerinte ez a megjelölés súlyosan alábecsüli ennek a forradalomnak a jelentőségét, gondolatmente szerint a napjainkban még éppen hogy csak elkezdődött információ-technológiai forradalom az egész emberiség és az emberi faj jövőjét sokkal jobban megváltoztathatja, mint az összes ipari forradalom együttvéve tette.

Az ELTE Sikerek előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást javasolna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Dr. Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Dr. Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles!

Ne maradjon le rendezvényeinkről, a regisztrált ELTE Diplomások az alumni programokról időben értesülnek. Online is regisztrálhat az elte.hu/alumni oldalon!

elte.hu/alumni/eltesikerek/bojar

ELTE Alumni Központ

Időpont: 2019. február 13. 18:30

Helyszín: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. (ELTE Aula Magna)