ELTE IK fejléc
Navigációs hivatkozások átugrása
Oktatási feladatok
Kutatási területek
Szervezeti felépítés
Magunkról
Kapcsolatok
 
 
Navigációs hivatkozások átugrása
Publikációs jegyzék
Kutatási témák
Szakdolgozati témák
Elkészült szakdolgozatok
PhD dolgozatok
Projektjeink
RAD Studio Labor
Dokumentumok
Letölthető anyagok
Közoktatási informatika története

RAD Studio Labor  

Pályázati eredmények!
(2013. december - 2014. június)

Új programnyelvek elsajátíthatóságának és korszerű oktatási módszerek alkalmazhatóságának vizsgálata a középiskolai informatika oktatásában.

Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban alakult lelkes pályázati csoport munkája eredményeképpen elkészült egy RAD Studio bevezető tananyag, amely a középiskolákban segíti a programozás oktatást.

Külön kiemelendő, hogy a választott fejlesztő eszköz segítségével a tanulók mobil eszközökre is képesek alap programozói tudással fejleszteni, amely nagyon nagy motivációs eszköz!

A pályázat idején a diákok tanulási kérdőíveket töltöttek és értékeltek ki valamint létrehoztak minta alkalmazásokat, amelyek segítenek könyebben elsajátíthatóvá tenni a RAD Studio Delphi környezetét.

Munkájukhoz gratulálunk és további sikereket kívánunk!

 

 


RADStudioLabor

Az ELTE Informatika Kar együttműködési megállapodást kötött az embarcadero® (hazánkban egyenlőre ismertebb nevén Borland®) cég hazai képviseletével, AppSoft Kft-vel (régebben Borland Magyarország Kft) az általuk támogatott szoftver rendszerek magas szintű képzésére, kutató műhely létrehozására.

A megállapodás 2011. végén jött létre, az első lépéseket a 2011-12 es tanév tavaszi félévében indítottuk el.

Hosszan sorolhatnánk az együttműködés keretein belül biztosított rendszerek előnyeit, de nem tesszük! (Ha utánanézel, itt szemezgethetsz kedvedre!;) Egyenlőre hidd el, hogy a világ egyik vezető fejlesztő eszközéről van szó!

Legfontosabb újdonságok:

 • Multiplatform-os fejlesztő környezet, azaz: írsz egy programot, majd kedved szerint lefordítod 32, 64 bites Windows-ra,  vagy Mac számítógépre, iPAD, iPhone-ra vagy akár ANDROID eszközökre is!!! 
  (FIREMONKEY®, Delphi®, C++Builder®, RAD PHP®, Prism®,)
 • Szoftver életciklus menedzselés egységes rendszertámogatással
 • Adatbázis tervezés, menedzselés eszközök
 • Internet alapú kommunikáció, adatmegosztás, alkalmazás menedzselés
 • Vállalati alkalmazás-menedzselés, kényelmesen, hatékonyan az AppWave™ segítségével

Megtett lépéseink:

 1. 1. üzembe helyeztük az AppWave™ alkalmazás menedzselő rendszert, hogy a laborokban elérhetővé váljon a 30 konkurens fejlesztői licenc (Rendszergazdák figyelem!!! Ez egy nagyon hatékony alkalmazás-menedzselő környezet, ami  a későbbi munkátokban igen hasznos eszköz lehet!)
 2. 2. A „Delphi kezdőknek” speciál kollégium keretein belül elkezdtük az új környezetben az alapok oktatását. Ennek tematikája, követelmény rendszere letölthető innen
 3. 3. Elindítottuk a RAD Studio Labor nevű „műhelyt”, amelynek keretein belül a résztvevők komoly munka mellett komoly lehetőségekhez juthatnak.

Ha Te egy érdeklődő hallgató, oktató vagy doktorandusz hallgató vagy, aki ismered már a Borland család termékeit (Delphi, C++ környzet, RAD PHP, …) vagy épp most szeretnél megismerkedni vele, kérlek keress meg egy levélben! (Daiki Tennó, e-mail)

Komoly munka?

 • később, részletesebben…

Komoly lehetőségek?

Ezt nem halogathatom! :-)

 • kiemelt hozzáférés a rendszerekhez, tudásbázisokhoz,
 • korlátozott számban nemzetközileg is elismert vizsgalehetőségek,
 • konferenciákon való részvétel támogatás,
 • projekt bedolgozási lehetőségek (!!!),
 • … no és ha ez mind nem lenne elegendő, akkor van még pár nagyon jó vágású Firemonkey-s pólóm, meg pár igen jól író embarcadero-s töltőceruzám is! :-)

Teendőd?

Mindössze annyi, hogy írj egy érdeklődő levelet erre az e-mail címre!

2012.02.16.