Tavaszi szél konferencia és AFP nyári iskola

TAVASZI SZÉL KONFERENCIA

Pro Patria et Scientia Díj doktoranduszok és témavezetőik részére Doktoranduszok Országos Szövetsége 2008-ban 11. alkalommal rendezte meg a Tavaszi Szél Konferenciát, melynek házigazdája ezúttal a Károli Gáspár Református Egyetem, további együttműködői a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Doktori Bizottsága, az Országos Doktori Tanács és a Somos Alapítvány.

A Somos Alapítvány a konferenciához kapcsolódóan 3 kategóriában hirdetett ösztöndíjat az Országos Doktori Tanács és a Doktoranduszok Országos Szövetség együttműködésével a doktoranduszok kiemelkedő kutatási eredményeinek, illetve a témavezetők kimagasló teljesítményének elismerésére Pro Patria et Scientia Díj doktoranduszok és témavezetőik részére címmel.

A konferencián Szabó Zoltán az ELTE Informatikai Kar hallgatója (témavezető Lőrincz András) Poszt nemlineáris rejtett infomax identifikáció témájú dolgozata elnyerte a Pro Patria et Scientia Díj bronz fokozatát.

AFP NYÁRI ISKOLA

Legszebb funkcionális program

Az AFP nyári iskola egyik előadója, Mark Jones, versenyt hirdetett a Rush Hour játék megoldásait előállító legszebb funkcionális program elkészítésére.

A versenyt Nagy Tamás doktori hallgatónk nyerte Erlangban írt párhuzamos programmal másik 4 versenyző (Clean, 2 Haskell, C) előtt.

Gratulálunk a díjazottaknak.

2008.05.26.