Szlávi Péter az év informatikai oktatója

Szlávi Péter az év informatikai oktatója

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) az Év Informatikai Oktatója pályázatot évente hirdeti meg az informatikai képzést is nyújtó magyar felsőoktatási intézmények számára. Az eredményhir-detésre és a díjátadóra december 7-én 16 órai kezdettel került sor az Eötvös Loránd Tudományegye-tem Informatikai Karának aulájában. A rendezvény résztvevői találkozhattak a legjelentősebb hazai vállalatok informatikai vezetőivel, a társszervezetek és az informatikai felsőoktatás képviselőivel, valamint a felsőoktatásért felelős szakpolitikusokkal.

A díjátadón a legjobb pályázók ismertették eddigi munkájukat.

A bírálóbizottság ebben az évben „Az Év Informatikai Oktatója” díjat Szlávi Péternek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar egyetemi docensének ítélte oda, melyet 2010-től évente egyetlen díjazottnak adnak át.

Szlávi Péter egész pályafutása szorosan kötődik az ELTE-hez. 1977-ben szerzett diplomát az ELTE TTK programozó matematikus szakán, majd két évvel később ugyanott diplomázott programtervező matematikusként, PhD fokozatát ugyancsak ott szerezte 2005-ben. Disszertációjában a programké-szítés didaktikai kérdéseivel foglalkozott. Szlávi Péter ízig-vérig pedagógus. Aktív tagja az NJSzT Ifjúsági Bizottságának, alelnöke a Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanul-mányi Verseny Országos Versenybizottságának, részt vesz az informatikai OKTV szervezésében, alelnöke a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Országos Versenybizottságának, tagja az Informatikai Diákolimpiák Válogatóversenyének. Részt vesz a Közép-Európai Informatikai

Diákolimpia és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szervezésében is. A szakember 1987-ben elnyerte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tarján Díját. 1998-tól minden évben miniszteri oklevéllel ismerték el a tehetséggondozás terén végzett kiemelkedő munkáját.

Cikkek:

Ezúton is gratulálunk a díjazottnak!

2012.02.10.