ELTE IK fejléc
Navigációs hivatkozások átugrása
Karunkról
Hallgatóknak
Tanulj nálunk!
Középiskoláknak
Oktatóknak
Látogatóknak
 
 
Navigációs hivatkozások átugrása
Tanulmányi Hivatal
Diáktanácsadó
Frissen felvételt nyert hallgatóknak
Nyelvtanfolyamok
Szigorlat, szakdolgozat, záróvizsga
Neumann János Tehetséggondozó Kör
Szakmai gyakorlat (BSc)
Szakmai gyakorlat (MSc)
Diszkrét matematika szintfelmérő
Oktatási dékánhelyettes
Hasznos linkek
Hírek az informatika világából
ALUMNI (Öregdiák)
Erasmus Hallgatói Mobilitás
CEEPUS
Diáktanácsadó
Sportolási lehetőségek
 

Kedves Hallgató!

Gratulálunk a sikeres felvételidhez!

Az ELTE Informatikai Karon a hallgatói élet támogatása érdekében létrehoztunk egy Diáktámogató Központot, amelynek célja, hogy támogasson minden programtervező-informatikus és informatika tanári hallgatót egyetemi éveinek sikeres elvégzésében.

Célkitűzésünk, hogy közösségi hangulatban és aktív tanulási környezetben a lehető legtöbbet tudd kihozni magadból, ezáltal sikeres tudj lenni választott pályádon.

 Ennek a folyamatnak az első lépése egy Alapozó egyetemi és tanulásmódszertani kurzus. Erről szeretnénk most tájékoztatni néhány mondatban. A kurzus két részből áll egy intenzív tömbösített blokkból és egy heti rendszerességgel megtartott, órarendbe illesztett mentorórából.

 Most csak a tömbösített részről fogunk részletesebben írni, mert azzal találkozol először.

 2016. szept. 7-8-9. és okt. 28-29-én lesz a tömbösített rész megtartva. Ez a blokk (és az egész kurzus) abban segít neked, hogy minél gyorsabban megértsd az egyetemi években tőled elvárható tanulási/munka stílust, megtaláld könnyen csoporttársaiddal a hangot, a tanulásra fordított időd meghozza a várt eredményeket, valamint, hogy minél hatékonyabb tanulási stratégiáid legyenek. Ezt a blokkot hívjuk tanulásfejlesztő tréningnek.

 A tanulásfejlesztő tréning interaktív formában zajlik és pszichológusok, valamint az Eötvös Informatikai Kör tagjai tartják, akik felsőbbéves hallgatók és nagy tapasztalattal rendelkeznek mind a tárgyak sikeres elsajátításában, mind az egyetemi évek jó szervezésében.

 A tréning csoportos formája lehetővé teszi számodra, hogy minél könnyebben fejleszd tanulási készségeidet és fel tudd venni az egyetemi ritmust.

 A tréning napjain egységesen reggel 8:00-kor kezdünk és 17:00 óráig leszünk együtt. Minden szükséges részletet és a pontos beosztást 2016. szept. 5-én a beiratkozáson fogsz megkapni.

 Ha bármi kérdésed volna, kérünk írj a diaktanacsadas@inf.elte.hu e-mail címre!

 Sikeres tanévkezdést kívánunk!

 Szeretettel várunk!

 Üdvözlettel,

 A Diáktámogató Központ nevében,
Takács Rita és Roszmusz Emőke
diáktanácsadó pszichológus